Vekrakos
Spartorama | Που θα γίνουν 1.284 μόνιμες προσλήψεις μέσα στο Μάρτιο

Που θα γίνουν 1.284 μόνιμες προσλήψεις μέσα στο Μάρτιο

Πηγή 02/03/2017 Εκτύπωση Ελλάδα
Που θα γίνουν 1.284 μόνιμες προσλήψεις μέσα στο Μάρτιο
Για θέσεις μόνιμου προσωπικού σε φορείς όπως δικαστήρια, ΟΣΕ, Εθνικό Τυπογραφείο, ΕΛΣΤΑΤ και Εθνική Αναλογιστική Αρχή, Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, Υπηρεσίες Ασύλου και ΕΥΔΑΠ
Οδός Εμπόρων

Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να γίνουν σύμφωνα με το e-dimosio.gr, 1.284 προσλήψεις για θέσεις μόνιμου προσωπικού σε φορείς όπως δικαστήρια, ΟΣΕ, Εθνικό Τυπογραφείο, ΕΛΣΤΑΤ και Εθνική Αναλογιστική Αρχή, Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, Υπηρεσίες Ασύλου και ΕΥΔΑΠ. Ηδη για κάποιες προκηρύξεις έχει «ανοίξει» η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση. Οι ειδικότητες που θα καλυφθούν είναι διοικητικοί, μηχανικοί, γραμματείς, κ.α. Δειτε παρακάτω αναλυτικά τους διαγωνισμούς. 

709 διοικητικοί στα δικαστήρια 

Από σήμερα 1η Μαρτίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις στην προκήρυξη 2Κ/2017 για 135 μόνιμους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες). Παράλληλα μεσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί νέο ΦΕΚ για την προκήρυξη 1Κ /2017 του ΑΣΕΠ που αφορά στην πρόσληψη 404 μονίμων υπαλλήλων. Υπενθυμιζουμε ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη ανακλήθηκε μετά από αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για να συμπεριληφθούν περισσότερα πτυχία στα προσόντα των τίτλων σπουδών των υποψηφίων ώστε να διευρυνθεί η δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό, χωρίς να αποκλείεται κανένα πτυχίο. Μετά τις νέες προσθήκες το ΑΣΕΠ απέστειλε την 1Κ/2017 εκ νέου στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση. Τέλος, σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται και τρίτη προκήρυξη του υπουργείου Δικαιοσύνης μέσω της οποίας θα προσληφθούν 170 μόνιμοι υπάλληλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του e-dimosio, τα στελέχη του ΑΣΕΠ επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες της γ’ προκήρυξης του πακέτου των 709 θέσεων και θα αφορά σε υπαλλήλους τεχνολογικής, δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν σε αυτήν την τρίτη και τελευταία προκήρυξη είναι ΤΕ Γραμματέων Δικαστηρίων, ΔΕ Γραμματέων Δικαστηρίων και ΥΕ Γενικών καθηκόντων. Ο διαγωνισμός αναμένεται να βγει στον «αέρα» στα μέσα Μαρτίου και θα ακολουθήσει η ηλεκτρονική διαδικασία αιτήσεων όπως και στις άλλες δυο προκηρύξεις. 

9 στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων 

Εως τις 24 Μαρτίου θα γινονται δεκτές οι αιτησεις στην προκήρυξη 1Ε/2017 για την πλήρωση εννέα (9) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για την κάλυψη αναγκών της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (Ρ.Α.Λ.). Η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (Ρ.Α.Λ.) είναι Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, η οποία έχει ως γενικότερη αποστολή την εποπτεία και τη διασφάλιση της νομιμότητας των σχέσεων μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών φορέων του εθνικού λιμενικού συστήματος, την τήρηση της συμβατικής τάξης και την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ελεύθερου ανταγωνισμού. Διαβάστε εδω περισσότερα 

48 μηχανικοί σε ΟΣΕ, Εθνικό Τυπογραφείο, ΕΛΣΤΑΤ και Εθνική Αναλογιστική Αρχή 

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση απέστειλε το ΑΣΕΠ την 3Κ/2017 προκήρυξη, μέσω της οποίας θα προσληφθούν σαράντα οκτώ (48) μόνιμοι από τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο  Εθνικό Τυπογραφείο, στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή (Ε.Α.Α.), στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) καθώς και στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.). Οι ειδικότητες που ζητούνται στην προκήρυξη 3Κ/2017 είναι: ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, πολιτικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι, κ.α. 

218 στις Υπηρεσίες Ασύλου 

Ένα βήμα πριν τη δημοσίευση είναι η προκήρυξη για την κάλυψη 218 οργανικών θέσεων στην Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, από τις οποίες 15 αντιστοιχούν σε άτομα ειδικών κατηγοριών. Πρόκειται για τέσσερα άτομα στην κατηγορία ΑμΕΑ, τρία στην κατηγορία Πολυτέκνων ή τέκνα πολυτέκνων και δύο στην κατηγορία Εθνικής Αντίστασης, η οποία περιλαμβάνει απογόνους ατόμων που πολέμησαν στην Αντίσταση. Από μία θέση αντιστοιχεί στις κατηγορίες Αναπήρων πολέμου για απογόνους ατόμων που τραυματίστηκαν σε περίοδο πολέμου, και στις κατηγορίες τριτέκνων και Εμμεσης ΑμΕΑ, δηλαδή ατόμων που έχουν στον οικογενειακό τους κύκλο άτομο με ειδικές ανάγκες. Η πλειοψηφία των θέσεων αφορά διοικητικό προσωπικό πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης καθώς και βοηθητικό προσωπικό. 

300 μηχανικοί και τεχνικοί σε ΕΥΔΑΠ 

Στην τελική ευθεία μπαίνει σύμφωνα με πληροφορίες η νέα προκήρυξη της ΕΥΔΑΠ για 300 μόνιμους υπαλλήλους. Η κατανομή των θέσεων ειναι: ΥΕ εργάτες 75, ΥΕ αποθηκάριοι 5, ΔΕ μηχανολόγοι 5, ΔΕ ηλεκτρολόγοι 15, ΔΕ τεχνίτες αυτοκινήτων 3, ΔΕ δομικών έργων 12, ΔΕ οδηγοί C κατηγορίας 25, ΔΕ οδηγοί C, D κατηγορίας 5, ΔΕ γραμματείς 5, ΔΕ καταμετρητές 25, ΔΕ φύλακες 20, ΔΕ προσωπικό Η/Υ 2, ΤΕ πολιτικοί μηχανικοί 12, ΤΕ τοπογράφοι μηχανικοί 1, ΤΕ ηλεκτρολόγοι μηχανικοί 3, ΤΕ ηλεκτρονικοί μηχανικοί 3, ΤΕ μηχανολόγοι μηχανικοί 2, ΤΕ προγραμματιστές 3, ΤΕ διοικητικοί 2, ΤΕ οικονομικοί 15, ΠΕ διοικητικοί 5, ΠΕ οικονομικοί 15, ΠΕ στατιστικοί 1, ΠΕ αναλυτές προγραμματιστές 5, ΠΕ χημικοί μηχανικοί 2, ΠΕ πολιτικοί μηχανικοί 20, ΠΕ τοπογράφοι μηχανικοί 1, ΠΕ μηχανολόγοι μηχανικοί 4, ΠΕ ηλεκτρονικοί μηχανικοί 2, ΠΕ ηλεκτρολόγοι μηχανικοί 7. Η προκήρυξη θα σταλεί τις επόμενες μέρες στο Εθνικό Τυπογραφείο και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.


Οδός Εμπόρων