Vekrakos
Spartorama | Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος μασκέ χορός του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος μασκέ χορός του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης - video

Ν.Μ. 27/02/2017 Εκτύπωση Εκδηλώσεις
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος μασκέ χορός του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης
Χρώματα, μουσικές, κέφι, πειράγματα, μεταμφιέσεις... όλα με την ποιότητα των είκοσι χρόνων εμπειρίας
Οδός Εμπόρων

Πραγματοποιήθηκε και φέτος ο ετήσιος αποκριάτικος χορός του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης (ΜΟΣ) στο πολυχώρο του κέντρου RED στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης. 

Τον χορό άνοιξε καλλίφωνη πολυπληθής χορωδία από μασκαράδες (μέλη του συλλόγου) που υπό την καθοδήγηση του έμπειρου μαέστρου τραγούδησαν άψογα, μέσα σε καταιγισμό χρωμάτων από νότες, στολές, κορώνες, σερπαντίνες, πειράγματα και χαμόγελα! 

Στη συνέχεια πήρε τα ηνία ο εκπληκτικός DJ o οποίος χωρίς υπερβολές και ακρότητες κατόρθωσε και κράτησε αμείωτο το κέφι και έντονη τη χορευτική διάθεση για ώρες. Αξίζει να σημειωθεί η ποιότητα του παραγόμενου ήχου, που μέσα σε τόσο μικρό χώρο, ούτε μία στιγμή δεν ενόχλησε τα αυτιά των θαμώνων. Βλέπετε οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες. Μουσικός όμιλος είναι αυτός. 

Ας σημειωθεί για τους μεγαλύτερους, ότι πρόκειται για τον ίδιο Μουσικό Όμιλο που εδώ και δεκαετίες (ειπώθηκε ότι πρόκειται για πάνω από είκοσι χρόνια), οργάνωνε ανελλιπώς κάθε χρόνο τον μεγάλο αποκριάτικο χορό στο κέντρο Αλάμπρα. 

Θυμάστε τις εποχές όταν, κοπαδιαστά, στριμωχνόμαστε στα τραπέζια της Αλάμπρα, σαν να είμαστε σε γάμο, και κοιτάζαμε από μακριά τον χορό στην πίστα του κέντρου, υποκρινόμενοι ότι κρατάμε τις αποστάσεις μας από το γλέντι, αλλά στην ουσία ευχόμενοι η πίστα να ήταν μεγαλύτερη για να χωρέσει και εμάς; 

Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει βέβαια. Η πίστα είναι πολύ μεγάλη, και τα τραπέζια λίγα. Οι όρθιοι πολλοί και οι καθήμενοι λίγοι. Τα πειράγματα, ο χορός, οι μεταμφιέσεις, οι επιδείξεις, η πλάκα, οι μάσκες, οι σερπαντίνες, το τραγούδι, η καζούρα και το κέφι γενικότερα στην πρωτοκαθεδρία, κάθε στιγμή, όλες τις στιγμές. 

Δεν ξέρω αλλά έμεινα με την εντύπωση ότι ο χορός διατηρούσε μια ποιότητα, την ποιότητα των είκοσι χρόνων της ιστορίας του. 

Μπράβο παιδιά! Και του χρόνου, θα είμαστε εκεί.

Ν.Μ.

 






   





   

  



Οδός Εμπόρων