Vekrakos
Spartorama | Ενημέρωση Μητροπολίτη Ευσταθίου για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Ενημέρωση Μητροπολίτη Ευσταθίου για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Spartorama 21/02/2017 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία
Ενημέρωση Μητροπολίτη Ευσταθίου για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης
Υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράστασή του, όπου κριθεί ότι η παρουσία του μπορεί να συμβάλει στην θετική έκβαση του κοινού σκοπού μας.
Οδός Εμπόρων

Την  Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ Ευσταθίου και των  εκπροσώπων των Φορέων Σπάρτης - Λακωνίας, που συνεργάζονται για την υποστήριξη της προσπάθειας δημιουργίας του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, κ. Παναγιώτη Γεωργανέ,  Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, κ. Σωτήρη Ροϊνού, Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας και της κ. Αναστασίας Κανελλοπούλου, Προέδρου  του Ινστιτούτου Σπάρτης, με στόχο την ενημέρωση του Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης σχετικά με την πρόοδο και τα προβλήματα γύρω από την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου στην πόλη μας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ενεχείρησαν στον κ. Ευστάθιο κωδικοποιημένο όλο το ενημερωτικό υλικό από την αρχή της πρώτης απόφασης για την δημιουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, το 1995, μέχρι και σήμερα, και διευκρίνισαν τον ρόλο και τις υποχρεώσεις καθενός από τους εμπλεκόμενους φορείς, τονίζοντας την ανάγκη συντονισμού της προσπάθειας προκειμένου να επιταχυνθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Ζήτησαν δε από τον Μητροπολίτη μας την συμπαράσταση και υποστήριξή του προς την κατεύθυνση της συνεννόησης και συνεργασίας όλων , προκειμένου να υπάρξει ευτυχής έκβαση της συλλογικής αυτής προσπάθειας.

Από την πλευρά του ο κ. Ευστάθιος επικρότησε την προσπάθεια που καταβάλουν και οι φορείς της πόλης ως αρωγοί των θεσμικώς υπευθύνων και συμφώνησε ότι το έργο αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για την πόλη, τον νομό μας , αλλά και ένα από τα σημαντικότερα έργα για την περιφέρεια και την χώρα μας. Παρατήρησε ότι απαιτείται ομοθυμία, συστηματική και επίπονη προσπάθεια λόγω των συγκυριών από όλες τις πλευρές, και διετύπωσε την αισιοδοξία του ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται αυτή τη φορά  θα έχει αποτέλεσμα.  Υποσχέθηκε δε την αμέριστη συμπαράστασή του, όπου κριθεί ότι η παρουσία του μπορεί να συμβάλει στην θετική έκβαση του κοινού σκοπού μας.


Οδός Εμπόρων