Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/25448/

Spartorama - Print | «Δίκτυο Αυτοδιοικητικών»: Δωρεάν Τεστ (Rapid Test) για τον κορωνοϊό σε όλους τους Δημότες ή ένα νέο «Ταμείο Μολυβιάτη»;

«Δίκτυο Αυτοδιοικητικών»: Δωρεάν Τεστ (Rapid Test) για τον κορωνοϊό σε όλους τους Δημότες ή ένα νέο «Ταμείο Μολυβιάτη»;

«Δίκτυο Αυτοδιοικητικών»: Δωρεάν Τεστ (Rapid Test) για τον κορωνοϊό σε όλους τους Δημότες ή ένα νέο «Ταμείο Μολυβιάτη»;
Η ανακοίνωση - πρόταση του πανελληνίου «Δικτύου Αυτοδιοικητικών» για τα χρήματα που θα διατεθούν από τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας
Οδός Εμπόρων

Η πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) για προσφορά του 50 των αμοιβών κάθε Αυτοδιοικητικού παράγοντα, υπέρ ενός Ταμείου στήριξης του αγώνα κατά του κορωναϊού είναι ατελέσφορη και αναποτελεσματική.

Παρά την καλή πρόθεσή του, η συλλογή αυτών των χρημάτων και η διάθεσή τους με τον τρόπο που προτείνει θα οδηγήσει μοιραία στην δημιουργία ενός νέου «Ταμείου Μολυβιάτη», στην ανεξέλεγκτη διάθεσή τους, στην κατασπατάληση των εισφορών μας και τελικά στην απουσία αυτών των πολύτιμων πόρων από τα μέτρα προστασίας των Δημοτών μας.

Ως Δίκτυο Αυτοδιοικητικών προτείνουμε, τα εισφερόμενα χρήματα να διατεθούν από κάθε Δήμο, για την αγορά Rapid test και την χρήση αυτών των αστραπιαίων προληπτικών μέσων, προς ανίχνευση της ύπαρξης του κορωναϊού, αρχίζοντας από τους τρόφιμους και εργαζόμενους των Γηροκομείων, των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και στις κοινωνικές δομές, στο Διοικητικό προσωπικό και στο προσωπικό καθαριότητας.

Το κόστος των Rapid test κυμαίνεται από 20 ευρώ έως 30 ευρώ ανά εφαρμογή, έναντι των 90 έως 180 ευρώ που ήδη δαπανώνται (και εξ αιτίας του κόστους τους δεν χρησιμοποιούνται ευρέως από την πολιτεία). Τα Rapid test είναι εύκολα στην χρήση (όπως τα τεστ για το ζάχαρο) και απολύτως αξιόπιστα στην ανεύρεση των θετικών ως προς τον Κορωναϊό. Γίνονται απολύτως αξιόπιστα και για τους αρνητικούς εφ’ όσον υποβληθούν σ’ αυτά 2 φορές με απόσταση 5 ημερών.

Ζητούμε από τους συναδέλφους Αιρετούς, να μην πετάξουν τα χρήματα της συνεισφοράς τους σε κρατικές «καταβόθρες» αλλά να τα χρησιμοποιήσουν υπέρ των κοινωνιών που τους εξέλεξαν και τις οποίες οφείλουν να υπηρετούν.

Να προχωρήσουμε άμεσα σε παραγγελίες ώστε μέχρι τις 15 Απριλίου να μπορεί να γίνει μαζικότερος ο έλεγχος και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας των συνδημοτών μας, με τον συνδυασμό δημόσιας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπως έγινε στην Νότια Κορέα που αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο αντιμετώπισης της απειλής.

Μένουμε Σπίτι - Κανένας Μόνος του


Για το Δίκτυο Αυτοδιοικητικών

Πρόεδρος: Κώστας Βαϊούλης

Μέλη: Γιάννης Κουριαννίδης, Χάρης Μιχαλακόπουλος

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Δημήτρης Τσιάρας

Γραφείο Τύπου: Αλέξης Νάρης


Εκπρόσωπος σε Μάνη & Λακωνία, Γ.Π.Δημακόγιαννης
Εκδότης, Δημοτικός σύμβουλος Ανατ. Μάνης


ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ:

Το Δίκτυο Αυτοδιοικητικών συγκροτήθηκε σχετικά πρόσφατα από πρόσωπα που είτε είναι εκλεγμένα σε διάφορες αυτοδιοικητικές βαθμίδες (Περιφέρειες, Δήμοι, Δημοτικές Κοινότητες) είτε έχουν διατελέσει στο παρελθόν θεσμικοί εκπρόσωποι σε αυτές, είτε δραστηριοποιούνται ενεργά στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συνδετικός κρίκος όλων αποτελεί η κοινή αντίληψη για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών αλλά και της Πατρίδας μας.

Η συγκρότηση του Δικτύου προέκυψε από την ανάγκη άμεσης και αξιοπρεπούς εκπροσώπησης των πολιτών, αφού τα θεσμικά όργανα που εκπροσωπούν την αυτοδιοίκηση κινούνται πλέον περισσότερο στα κομματικά γραφεία, παρά δίπλα στην κοινωνία από την οποία εκλέγονται.

Σκοπός του Δικτύου είναι να καλλιεργήσει αυτή τη συναντίληψη και να διαμορφώσει έναν κοινό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και κοινής τοποθέτησης στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Το Δίκτυο είναι ένας ζωντανός και ανοικτός οργανισμός, τα μέλη του συνεργάζονται με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και διατηρούν την αυτοτέλεια και την πολιτική φυσιογνωμία τους, υπό τη γενική θεώρηση και πρόταξη όσων ενώνουν και όχι αυτών που διχάζουν. Σήμερα στα μέλη του Δικτύου ανήκουν πρόσωπα από πολλές περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, με φιλοδοξία να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο και να καλύψει γεωγραφικά όλη τη χώρα. Η αξιοποίηση του προνομιακού χώρου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μιας νέας πολιτικής συνεργατικής αντίληψης και πρακτικής, που τόσο έχει ανάγκη η Πατρίδα μας.


ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

  • Αγγελουσόπουλος Αθανάσιος Επικεφαλής "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" -Δημ.Σύμβουλος Κιλελέρ - Γεωργοκτηνοτρόφος.
  • Αλειφτήρας Γιάννης π. Δημοτικός Σύμβουλος Πετρούπολη- -Τραπεζικός.
  • Αρβανιτάκης Αλέξανδρος Δημοτικός Σύμβουλος Αγ.Δημήτριος - Ελεύθερος Επαγγελματίας.
  • Βαϊούλης Κώστας Επικεφαλής "ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ" -Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισα - Καθηγητής.
  • Βλάχος Δημήτριος Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Λαμία - Δικαστικός επιμελητής
  • Γκίκας Δημήτριος Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέα - Δρ.πολιτικής φιλοσοφίας
  • Δεσποτίδης Προκόπης Δημοτικός Σύμβουλος Δελφοί/κοινότητα Αμφίσσης -Μαιευτήρας-Γυναικολόγος
  • Δημακόγιαννης Γεώργιος Δημοτικός Σύμβουλος - Αν. Μάνη – Εκδότης-δημοσιογράφος
  • Δράκος Θεόδωρος Πρόεδρος Δ.Διαμερίσματος Καμαρίνα Ζαλόγγου -Επιχειρηματίας
  • Καραϊσκος Κώστας Επικεφαλής "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" -Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνή- Καθηγητής.
  • Κουριαννίδης Γιάννης Επικεφαλής-"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ" Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκη- Τραπεζικός.
  • Μιχαλακόπουλος Χάρης Επικεφαλής-ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ Δημοτικός Σύμβουλος Πύργος- Αξ/κος ε.α
  • Μπουγιώτης Δημήτριος Δημοτικός Σύμβουλος Ναύπλιο- επιχειρηματίας
  • Νάρης Αλέξανδρος Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισα - Αξ/κος ε.α -Συγγραφέας
  • Παπαδημόπουλος Δημήτριος Δημοτικός Σύμβουλος- π.Αντιπεριφερειάρχης Ελασσόνα- Δικηγόρος
  • Παπαδοπετράκης Ανδρέας Δημοτικός Σύμβουλος- π.Αντιδήμαρχος Ιεράπετρα- Ηλεκτρονικός Μηχανικός MSc
  • Σαγιάς Γεώργιος Επικεφαλής-π. Δημοτικός Σύμβουλος Λαμία Παιδαγωγός -Μ.Δ.Ε. Ορθόδοξη Θεολογία
  • Τσιάρας Δημήτριος Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισα - Μηχανολόγος Μηχανικός
  • Χατζηπλής Δημήτριος -Π. Δημοτικός Σύμβουλος Φάρσαλα- Δικηγόρος


ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!


Θυμίζουμε το πρώτο Δελτίο Τύπου από το νεοσύστατο πανελλήνιο «ΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ», με ημερομηνία 15 Μαρτίου 2020:

«Το κυρίαρχο σύνθημα "Μένουμε Σπίτι" δεν μπορεί να λειτουργήσει παρά μόνο ως ευχολόγιο, αν δεν υπάρξουν στοιχειώδη ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, όσον αφορά τουλάχιστον τα βασικά κοινωνικά αγαθά (ρεύμα - νερό - φαγητό). Με βάση αυτό θεωρούμε και προτείνουμε τα παρακάτω:

  • ΑΜΕΣΗ αναστολή διακοπής νερού και ρεύματος και επανασύνδεση αυτών σε όποια οικία έχει υπάρξει.
  • ΑΜΕΣΗ αναστολή πληρωμών των λογαριασμών κοινωφελών επιχειρήσεων ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ για όσο καιρό διαρκεί αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως μέχρι στιγμής έχει οριστεί από την κυβέρνηση (30 Απριλίου), με επέκταση σε τυχόν παράταση.
  • Σε συνεργασία με σχετικούς φορείς και οργανώσεις, (Τοπικοί Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμος, Ενορίες, Βοήθεια στο σπίτι, Πολιτική προστασία, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, ιδιώτες παρόχους υγείας κ.α) ΑΜΕΣΗ δημιουργία συντονιστικού οργάνου υποστήριξης ευπαθών ομάδων, με πρώτο στόχο τoν επαρκή εφοδιασμό όλων των Πολιτών με τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ενωμένοι Μπορούμε να τα Καταφέρουμε!»


ΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ