Vekrakos
Spartorama | Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο) του Δήμου Σπάρτης

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο) του Δήμου Σπάρτης

Spartorama 18/03/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Υγεία
Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο) του Δήμου Σπάρτης
Στη σύσκεψη συζητήθηκε η προσαρμογή του τρόπου λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και των λοιπών φορέων σύμφωνα με τις οδηγίες που δίδονται καθημερινά από τις αρμόδιες Κρατικές Αρχές
Οδός Εμπόρων

Την Τρίτη 17/03/2020, στις 16:00, στον περιβάλλοντα υπαίθριο χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού  Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο) του Δήμου Σπάρτης, ύστερα από Πρόσκληση του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Αθανάσιου Καρλαύτη με μοναδικό θέμα συζήτησης «Συντονισμός υπηρεσιών - Μέτρα πρόληψης, περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19». 

Στη σύσκεψη προέδρευσε ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Πέτρος Δούκας και παρόντες ήταν τα μέλη του Σ.Τ.Ο και συγκεκριμένα ο κ.Θ.Πλαστήρας, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης, ο κ. Δ.Τσολομίτης,  Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, ο κ. Ι. Σταθόπουλος εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ, ο κ. Α. Καρλαύτης Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, ο κ.Π. Κυριακούλιας Δημοτικός Σύμβουλος, ο κ. Δ.Κακούρος εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ο κ. Δ. Τσαπάρας Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου από τα Τμήματα Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πολιτικής Προστασίας, Πρόνοιας και Καθαριότητας. 

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η προσαρμογή του τρόπου λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και των λοιπών φορέων σύμφωνα με τις οδηγίες που δίδονται καθημερινά από τις αρμόδιες Κρατικές Αρχές, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και συγκράτησης της διασποράς του κορωνοϊού. 

Όπως τονίστηκε, προέχει η ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών. Δεδομένου δε ότι σύμφωνα και με τις εντολές και Εγκυκλίους των αρμόδιων Κρατικών Αρχών, θα προσέρχεται στην εργασία του σχετικά πολύ μικρός αριθμός εργαζομένων, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία τόσο του Δήμου όσο και των υπολοίπων φορέων. 

Παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και σε υλικά μέσα και υποδομές, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι μέλημα όλων είναι η προστασία και εξυπηρέτηση του πολίτη στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα, και δεσμεύτηκαν προσωπικά να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη προστασία των εργαζομένων και των συμπολιτών μας! 

Σε αυτή τη προσπάθεια απαιτείται ο κάθε πολίτης να καταβάλλει προσωπική προσπάθεια και να επιδείξει το δικό του αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, ακολουθώντας πιστά όλες τις προσταγές της Πολιτείας!


Μένοντας στο σπίτι και εφαρμόζοντας τους κανόνες ατομικής υγιεινής, θα νικήσουμε τον κορωνοϊό πολύ πιο γρήγορα!

                                                                  

Για το Δήμο Σπάρτης
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας
Θανάσης Καρλαύτης


Οδός Εμπόρων