Vekrakos
Spartorama | Τιμήθηκαν οι Μανιάτες πρόγονοί μας στην Αρεόπολη, εν μέσω πανδημίας

Τιμήθηκαν οι Μανιάτες πρόγονοί μας στην Αρεόπολη, εν μέσω πανδημίας - video

Spartorama 18/03/2020 Εκτύπωση Ιστορία Κοινωνία Λακωνία
Τιμήθηκαν οι Μανιάτες πρόγονοί μας στην Αρεόπολη, εν μέσω πανδημίας
Έγινε τρισάγιο υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ΄, και κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές αρχές
Οδός Εμπόρων

Με 12λεπτη σεμνή τελετή στην Αρεόπολη τιμήθηκαν οι Μανιάτες Προγονοί μας, που την 17η Μαρτίου 1821 πήραν το ανηφορικό μονοπάτι της Νίκης και της Λευτεριάς για την πατρίδα μας.

Στην προσαρμοσμένη -λόγω πανδημίας κορωνοϊού- εκδήλωση, παρουσία λίγων Συμπατριωτών μας, έγινε τρισάγιο υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ΄, και κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές αρχές (Δήμος Ανατ. Μάνης & Σπάρτης, Α/περιφέρεια Λακωνίας, εκπρόσωπους Στρατού και Σωμάτων ασφαλείας, συλλόγων, κτλ).

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Π. Ανδρεάκος.


-----


Στο ΦΕΚ 61/Α/12-03-2020 δημοσιεύθηκε το Π.Δ. 1045, σύμφωνα με τα οποίο καθιερώνεται η 17η Μαρτίου, επέτειος της έναρξης του ένοπλου αγώνα κατά των Τούρκων το έτος 1821, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας και ημέρα αργίας τόσο για το Δήμο Ανατολικής Μάνης, όσο και για το Δήμο Δυτικής Μάνης. 

Ο Μανιάτης Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ανταποκρίθηκε άμεσα στο πολυετές αίτημα του Δήμου Ανατολικής Μάνης και ενήργησε για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, με την συνυπογραφή του επίσης Μανιάτικης καταγωγής Υφυπουργού Οικονομικών κου Θεόδωρου Σκυλακάκη.







  



Οδός Εμπόρων