Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/25316/

Spartorama - Print | Ανεστάλη η συνέχεια της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας - Σπαρτιάτες πολίτες: Θύματα ανευθυνότητας ή αλαζονείας;

Ανεστάλη η συνέχεια της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας - Σπαρτιάτες πολίτες: Θύματα ανευθυνότητας ή αλαζονείας;

Ανεστάλη η συνέχεια της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας - Σπαρτιάτες πολίτες: Θύματα ανευθυνότητας ή αλαζονείας;
Αναρωτιέται κανείς σε ποια Αρχή και ποιες ευθύνες θα αναλογούν αν εμφανιστούν κρούσματα ή και θύματα στην περιοχή της Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ματαίωσε το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

«H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!

H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.»


Αναρωτιέται κανείς σε ποια Αρχή και ποιες ευθύνες θα αναλογούν αν εμφανιστούν κρούσματα ή και θύματα στην περιοχή της Σπάρτης, με τον συνωστισμό που υπήρξε στην διάρκεια της τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας. 

Ύψιστη υποχρέωση των διοικούντων είναι η διαφύλαξη της Δημόσιας υγείας, τόσο των ντόπιων όσο και και επισκεπτών. Ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα. Εκτός και αν ασπαστούμε το δόγμα ότι «η αρνητική διαφήμιση είναι και αυτή μια διαφήμιση».