Vekrakos
Spartorama | Δεν θα συμμετέχουν Σπαρτιάτες στη κύρια διαδρομή της λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής Φλόγας στη Σπάρτη

Δεν θα συμμετέχουν Σπαρτιάτες στη κύρια διαδρομή της λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής Φλόγας στη Σπάρτη - video

Spartorama 10/03/2020 Εκτύπωση Αθλητισμός Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία
Δεν θα συμμετέχουν Σπαρτιάτες στη κύρια διαδρομή της λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής Φλόγας στη Σπάρτη
Δεν συμμετέχει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Πριστούρης
Οδός Εμπόρων

Τεταμένο ήταν το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Μαρτίου, όσον αφορά στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής σχετικά με το πέρασμα, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια (τελευταία φορά ήταν το 2004), της ολυμπιακής φλόγας από την πόλη της Σπάρτης. Έντονη ήταν η αντίδραση από Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με κύριο γνώμονα επιχειρημάτων τα παρακάτω: 

  • Δείξαμε εντονότατο ερασιτεχνισμό στην οργάνωση της τελετής αφής και λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής φλόγας μέσα από την πόλη της Σπάρτης
  • Παρόλη την μεγάλη ζήτηση για συμμετοχή από επώνυμους Σπαρτιάτες αθλητές και πρωταθλητές διεθνούς βεληνεκούς, ουδείς προτάθηκε από τον Δήμο.
  • Προκρίθηκαν με προσωπική παρέμβαση του κ. Δημάρχου οι τρεις προσφάτως προταθέντες να ανακηρυχθούν επίτιμοι δημότες της πόλεως μας, τρεις Αμερικανοί στελέχη του Hollywood, οι Τζέραρντ Μπάτλερ, ο οποίος ενσάρκωσε τον Λεωνίδα στη θρυλική ταινία «300», ο Τζιάνι Νουνάρι, παραγωγός των «300» και ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Μπίλι Ζέιν,
  • Οι λαμπαδηδρόμοι θα συμπληρωθούν από τις κυρίες Μαρέβα Μητσοτάκη σύζυγο του Έλληνα Πρωθυπουργού και την κα Καλλιρόη Δανάλη - Αποστολόπουλου, σύζυγο του προέδρου του Ιατρικού Κέντρου Βασίλη Αποστολόπουλου και προσφάτως ορισθείσα από τον κ. Δούκα, επίτιμη πρέσβειρα της Σπάρτης.
  • Η ίδια η Ολυμπιακή επιτροπή, από μόνη της, προέκρινε την συμμετοχή των κ.κ. Νεοκλή Κρητικού και Παναγιώτη Πριστούρη ως λαμπαδηδρόμων αλλά σε δευτερεύουσα διαδρομή.
  • Ο κύριος Πριστούρης δήλωσε ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον απαράδεκτο τρόπο οργάνωσης του όλου ζητήματος από την πλευρά της δημοτικής αρχής, δεν θα συμμετάσχει στην λαμπαδηδρομία.
  • Επιβεβαιώθηκε ότι στην κύρια διαδρομή και ως λαμπαδηδρόμος θα τρέξει και η κα Μαρέβα Μητσοτάκη. 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2020.


Οδός Εμπόρων