Vekrakos
Spartorama | Σύσκεψη υπό τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας για τα έργα της Μονεμβασιάς

Σύσκεψη υπό τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας για τα έργα της Μονεμβασιάς

Spartorama 29/02/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Πολιτισμός
Σύσκεψη υπό τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας για τα έργα της Μονεμβασιάς
Με τη συμμετοχή του Δήμου Μονεμβασίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας
Οδός Εμπόρων

Τα έργα και οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί για την περιοχή, μέσα από τη συνεργασία της Π.Ε. Λακωνίας, του Δήμου Μονεμβασίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρύτατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Μονεμβασιά, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Βερούτη. 

Ειδικότερα, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην πιο πάνω σύσκεψη ήταν: 

  • Ο δρόμος Γέφυρας – Κάστρου, για την μελέτη του οποίου η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει πίστωση 100.000 ευρώ,
  • Η βελτίωση του εθνικού οδικού  δικτύου προς Μονεμβασιά
  • Η μελέτη Αγιος Φωκάς – Μονεμβασιά, για την εκπόνηση της οποίας έχουν δεσμευτεί πιστώσεις περίπου 1.000.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  • Το έργο κατασκευής προσήνεμου μώλου στη Μαρίνα Μονεμβασίας, όπου ο διαγωνισμός ανάθεσης ολοκληρώθηκε και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής του έργου, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.
  • Η προοπτική ολοκλήρωσης της μαρίνας, με την υλοποίηση και των κτηρίων της χερσαίας ζώνης, υπό την προϋπόθεση της έκδοσης των απαραίτητων οικοδομικών αδειών. 

Κατά τη σύσκεψη παρουσιάστηκε επίσης και η μελέτη που έχει εκπονηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προβλέπει την κατασκευή τεχνητών υφάλων στη θέση Πορί, για εμπλουτισμό των αλιευμάτων της περιοχής. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Σταύρος Χριστάκος, η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μονεμβασίας Παναγιώτης Γράφος, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Χαραμή, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων (5η ΕΦΑΛΑΚ)  Ευαγγελία Πάντου, καθώς και στελέχη των υπηρεσιών της Π.Ε. Λακωνίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων.





  



Οδός Εμπόρων