Vekrakos
Spartorama | Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης: «Αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε αγροτοδασικές εκτάσεις»

Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης: «Αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε αγροτοδασικές εκτάσεις»

Spartorama 28/02/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης: «Αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε αγροτοδασικές εκτάσεις»
Σε περίπτωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση, ενημερώνεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ που σημαίνει περικοπή επιδοτήσεων και επιβάλλονται αυστηρά διοικητικά πρόστιμα
Οδός Εμπόρων

Επισημαίνουμε στους αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Σπάρτης, ότι λόγω της παρατεινόμενης ανομβρίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε εκδήλωση μεγάλου αριθμού αγροτοδασικών πυρκαγιών λόγω της καύσης των υπολειμμάτων καλλιεργειών στους αγρούς που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις.

Κατόπιν αυτού τους καλούμε όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την χρήση της φωτιάς στην ύπαιθρο για λόγους καθαρισμού των αγρών τους ειδικότερα συστήνουμε:

  • Να μην γίνεται η καύση σε αγροτικές εκτάσεις που είναι πλησίον σε δασικές ή ακαλλιέργητες εκτάσεις, ιδιαίτερα εάν πνέει ισχυρός άνεμος ή τις θερμές ώρες της ημέρας.
  • Οποιαδήποτε καύση να γίνεται αφού έχουν λάβει τα αναγκαία προληπτικά μέτρα οι αγρότες και να διαθέτουν ικανή ποσότητα νερού που να επιτρέπει τον έλεγχο της φωτιάς σε περίπτωση που ξεφύγει του ελέγχου τους και επίσης να διαθέτουν τα κατάλληλα πρόχειρα μέσα κατάσβεσης.
  • Σε περίπτωση που επεκταθεί η πυρκαγιά να παραμένουν στο σημείο και να καλούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλ 199, καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής τους.
  • Επισημαίνεται επίσης ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση, προβλέπονται αυστηρές ποινές για τους παραβάτες, ενημερώνεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ που σημαίνει περικοπή επιδοτήσεων και επιβάλλονται αυστηρά διοικητικά πρόστιμα.

Ο Διοικητής

Διαμαντής Κ. Τσολομίτης
Αντιπύραρχος


Οδός Εμπόρων