Vekrakos
Spartorama | Τρία ιστορικά «ΟΧΙ» από το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Μάνης

Τρία ιστορικά «ΟΧΙ» από το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Μάνης - video

Spartorama 06/02/2020 Εκτύπωση Ιστορία Κοινωνία Λακωνία Πολιτική
Τρία ιστορικά «ΟΧΙ» από το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Μάνης
Ανεμογεννήτριες - Ιδιοκτησιακό - Λαθρομετανάστευση
Οδός Εμπόρων

Αυτό που συνέβη στο Γύθειο την Τρίτη το βράδυ, 4 Φεβρουαρίου 2020 -κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Δήμου Ανατολικής Μάνης (Δ.Α.Μ.)-, δεν γνωρίζουμε αν έχει επισυμβεί σε άλλον Δήμο της Χώρας.

Συγκεκριμένα οι τέσσερις δημοτικές παρατάξεις τής «αντιπολίτευσης» που εκπροσωπούνται με δεκατέσσερις δημοτικούς συμβούλους (7-5-1-1) -στο 27μελές Δ.Σ. του Δήμου- πραγματοποίησαν την συνεδρίαση του κυρίαρχου οργάνου του Δ.Α.Μ. χωρίς την πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη του Δημάρχου Π. Ανδρεάκου (δεκατρείς οι εκλεγμένοι της σύμβουλοι) που επέλεξε την αποχή!

Τα θέματα -όπως και η συγκεκριμένη συνεδρίαση- είχαν προταθεί νομίμως από δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της «αντιπολίτευσης» και αφορούσαν τα μεγαλύτερα προβλήματα και τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ή καλείται να αντιμετωπίσει ο Τόπος:

  • Ανεμογεννήτριες, αιολικά πάρκα, στα βουνά μας.
  • Καταγγελία του δημοσίου αναφορικά με ανιστόρητες και υβριστικές παρεμβάσεις εκπροσώπων του για το Ιδιοκτησιακό καθεστώς των Μανιατών.
  • Προοπτική εγκατάστασης παράνομων μεταναστών στην Μάνη.
  • Παραχώρηση γραφείου στις δημοτικές παρατάξεις.

Χωρίς την παρουσία λοιπόν της πλειοψηφούσης παρατάξεως και μετά 4ωρη συνεδρίαση το Δ.Σ. του Δ.Α.Μ. ευρισκόμενο σε νόμιμη απαρτία αποφάσισε τα κάτωθι, επιγραμματικά:

  • ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ τις προηγούμενες σχετικές αποφάσεις του τ. Δήμου Οιτύλου και του Δ.Α.Μ. για την δημιουργία αιολικών πάρκων στον Σαγγιά (νότιο Ταΰγετο), όπου ως γνωστόν ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία τα δύο πρώτα πάρκα με 15 γιγαντοανεμογεννήτριες(!), και ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ την με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο ΑΠΟΤΡΟΠΗ εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών στα βουνά και η νομική και οικονομική στήριξη του Δήμου σε κάθε νέα προσφυγή των Μανιατών εναντίον των αιολικών πάρκων τόσο σε ελλαδικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο δικαιοσύνης.
  • Καταγγέλθηκε η κατάπτυστη στάση του ελλαδικού δημοσίου αναφορικά με το οξύτατο Ιδιοκτησιακό πρόβλημα των Μανιατών σε συνδυασμό με τους δασικούς χάρτες, το κτηματολόγιο και τις ανεμογεννήτριες. Ανατέθηκε στον συμπατριώτη μας έγκριτο νομικό και ιστορικό Δημήτριο Μαριόλη η τεκμηρίωση για κάθε σχετική υπόθεση και ενέργεια. Τονίσθηκε δε (από μέρους μας) η ανάγκη δημιουργίας και τακτικής λειτουργίας διαπαραταξιακής Επιτροπής -με κινητοποίηση και συμμετοχή και επιφανών Συμπατριωτών μας επιστημόνων και άλλων-, με σκοπό την ανάδειξη και υπεράσπιση της μανιάτικης ιδιαιτερότητας, κληρονομιάς και ταυτότητας σε όλους τους τομείς
  • Εγκρίθηκε (κατά πλειοψηφία) Ψήφισμα ενάντια στην εγκατάσταση παράνομων μεταναστών στα όρια του Δήμου Ανατολικής Μάνης, αφού η σχετική φημολογία έχει δικαίως θορυβήσει την τοπική κοινωνία, αλλά και τους όπου γης Μανιάτες. Η τοποθέτησή μας επί του ζητήματος είχε να κάνει με θέσεις και προτάσεις όχι μόνον για την περιοχή μας, αλλά και την Λακωνία και την Χώρα μας συνολικά που δέχεται κατά την κρίση μας «ειρηνική ισλαμική εισβολή»
  • Ομόφωνα τονίσθηκε και αποφασίστηκε -όπως ο Νόμος ορίζει- η άμεση παραχώρηση από την δημοτική αρχή κατάλληλα εξοπλισμένου γραφείου με γραμματειακή υποστήριξη για την στέγαση και λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων, κάτι που δεν έχει γίνει ως τώρα, στην έδρα του Δήμου

Να επισημάνουμε ότι, ολόκληρη και κατά θέμα, την κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δ.Α.Μ. κάλυψε και μπορείτε να δείτε παρακάτω, η διαδικτυακή ψηφιακή τηλεόραση του τόπου μας MANI NEWS με την κάμερα του Νίκου Πιερρακέα.

Και τέλος κρίνουμε απαραίτητο να τονίσουμε το αυτονόητο: ότι οι Αποφάσεις του κυρίαρχου οργάνου μιας περιοχής, δλδ του Δημοτικού της Συμβουλίου, οφείλουν οι πάντες να τις κάνουν σεβαστές.

Είμαστε εδώ, πάντοτε στην πρώτη γραμμή των τοπικών δρώμενων και εξελίξεων.

Γ. Π. Δημακόγιαννης, εκδότης
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ανατολικής Μάνης


ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΑ «ΕΠΙΣΗΜΑ» ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΑΝΙΑΤΩΝ!

Για την ιστορία:

Την άψογη διαδικασία στην συνεδρίαση του Δ.Σ. έφερε εις αίσιον πέρας ο προεδρεύων (αντιπρόεδρος του Σώματος) Δημ. Πέτρου, δίνοντας τον λόγο και σε εκπροσώπους φορέων και απλούς συμπολίτες μας. Εισηγητές των θεμάτων οι επικεφαλείς των τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων Κυρ. Μιχαλολιάκος, Τζαν. Φιλιππάκος (κύριος εισηγητής), Γ. Κατσαφούρος και Δημ. Αναστασάκος, ενώ τον λόγο έλαβαν και όλοι σχεδόν οι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι: Κανέλλα Κολοκούρη, Χριστίνα Ρογκάκου, Νικ.Τραγάκης, Κωνστ. Γεωργακάκος, Κυρ. Παντελεάκος, Νικ.Λιγνός, Γ. Πλαγιαννάκος, Παύλος Μιχαλακάκος και Γ. Δημακόγιαννης.

Απόντες ο δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος, η πρόεδρος του Δ.Σ. Γεωργία Λυροφώνη, οι αντιδήμαρχοι Παν. Τσιριγώτης, Γ.Καπασούρης-Σεψάκος, Ελένη Δρακουλάκου, Γ.Εξαρχάκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευγενία Ρουμπάκου, Χαρ.Τζαννετάκος, Λεων.Πουλικάκος, Παν. Πατρικάκος, Ιωάν. Μόφορης, Αντ. Κουμεντάκος, Παν. Κοκκοράκης, Δημ. Ριφουνάς.



  






Οδός Εμπόρων