Vekrakos
Spartorama | Κληρικολαϊκή σύναξη για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Κληρικολαϊκή σύναξη για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Spartorama 05/02/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
Κληρικολαϊκή σύναξη για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας
Παρόμοια κληρικολαϊκή σύναξη, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Μολάων
Οδός Εμπόρων

Την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, πραγματοποιήθηκε κληρικολαϊκή σύναξη, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, με τη συμμετοχή των μελών των Φιλοπτώχων Ταμείων των Αρχιερατικών Επιτροπειών Σπάρτης, Ξηροκαμπίου, Βρεσθένων, Πελλάνας, Σκάλας και Γερακίου.

Προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Στον Όρθρο χοροστάτησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος πριν την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης απηύθυνε λόγο πνευματικής οικοδομής στο εκκλησίασμα.

Ύστερα από ένα μικρό κέρασμα στον προαύλιο χώρο του Ναού, ξεκίνησε η κληρικολαϊκή σύναξη. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και εφημέριος Κοκκινόραχης Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος στην εμπεριστατωμένη ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στην θεμελιώδη σημασία της φιλανθρωπίας και της ελεημοσύνης στη χριστιανική ζωή. Στη συνέχεια συνεχάρη κληρικούς και λαϊκούς, για την συγκινητική και συνεπή προσπάθεια που καταβάλουν στα Φιλόπτωχα Ταμεία της τοπικής Εκκλησίας, με γνώμονα την ανακούφιση των εμπερίστατων συνανθρώπων μας. Ολοκληρώνοντας έδωσε κατευθύνσεις σε διάφορα ζητήματα που αφορούν το εν λόγω έργο.

Ακολούθησε η ενδεικτική παρουσίαση απολογιστικών στοιχείων και του φιλανθρωπικού έργου κάποιων Ενοριών. Συγκεκριμένα τον λόγο πήραν κατά σειρά: ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς, ο εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Σπάρτης Πρωτ. Κωνσταντίνος Ορφανάκος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος Ξηροκαμπίου Πρωτ. Γεώργιος Λάτσης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος Καστορείου Πρωτ. Νεκτάριος Παπαδόπουλος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βρεσθένων, εφημέριος Κλαδά και υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πρωτ. Βασίλειος Μιχαλόχρηστας.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας προέβη σε κάποιες επισημάνσεις. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τον Σεβασμιώτατο να απαντά σε εύλογα ερωτήματα κληρικών και λαϊκών, που αφορούσαν στην όσο τον δυνατόν καλύτερη λειτουργία των Φιλοπτώχων Ταμείων.

Παρόμοια κληρικολαϊκή σύναξη, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για τις Αρχιερατικές Επιτροπείες Μολάων, Βλαχιώτη, Ασωπού, Μονεμβασίας, Ελίκας και Νεαπόλεως, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Μολάων. Θα προηγηθεί η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν Γεννήσεως του Χριστού.


immspartis.gr

















  



Οδός Εμπόρων