Vekrakos
Spartorama | Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Spartorama 02/02/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία
Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Συνελήφθησαν εβδομήντα δύο (72) άτομα, προσήχθησαν εκατόν δέκα οκτώ (118) και έγινε έλεγχος σε εννιακόσια είκοσι τρία (923)
Οδός Εμπόρων

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 28.1.2020 έως και την 31.1.2020, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. 

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια είκοσι τρία (923) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια (700) ήταν ημεδαποί και διακόσια είκοσι τρία (223) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια πενήντα ένα (751) οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δέκα οκτώ (118) άτομα, από τα οποία πενήντα πέντε (55) ήταν ημεδαποί και εξήντα τρία (63) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα δύο (72) άτομα. 

Πιο αναλυτικά στη Λακωνία συνελήφθησαν:

  • Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για ναρκωτικά.
  • Δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δεκαπέντε (15) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν: 

  • Από το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, μία (1) περίπτωση κλοπής λιπασμάτων από εργοστάσιο ημεδαπού, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 24.1.2020 έως 29.1.2020 στο Άργος Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ημεδαπών, ηλικίας από 29 έως 45 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή, ενώ κατηγορείται και ένας (1) 49χρονος ημεδαπός, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
  • Από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, δύο (2) περιπτώσεις κλοπής σε οικίες, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 10.1.2015 έως 25.2.2015, στους Γαργαλιάνους και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γαργαλιάνων Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, ηλικίας 30 και 32 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες δέκα πέντε (215) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν: 

  • μικροποσότητα κάνναβης και -7- ναρκωτικά δισκία στη Λακωνία και
  • μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, ναρκωτικό δισκίο, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς. 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Οδός Εμπόρων