Vekrakos
Spartorama | Ο Άλεξ Ντζαγικιάν μπήκε στο βιβλίο Guinness

Ο Άλεξ Ντζαγικιάν μπήκε στο βιβλίο Guinness

Spartorama 28/01/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία
Ο Άλεξ Ντζαγικιάν μπήκε στο βιβλίο Guinness
Για τον πίνακα που έφτιαξε μόνο με υλικά του καφέ και τον αφιέρωσε στην επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και στους 300 του Λεωνίδα
Οδός Εμπόρων

H διοίκηση του Δήμου Σπάρτης συγχαίρει τον μαθητή από την Κύπρο Άλεξ Ντζαγικιάν που κατάφερε να μπει στο βιβλίο Γκίνες για το εξαιρετικά δύσκολο έργο τέχνης που πραγματοποίησε στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης. 

Συγκεκριμένα ο 17χρονος καλλιτέχνης κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες πραγματοποίησε το έργο που έφτιαξε μόνο με υλικά του καφέ και το αφιέρωσε στην επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και στους 300 του Λεωνίδα. Το έργο που εντάχθηκε στο βιβλίο ρεκόρ των βραβείων Γκίνες ως το μεγαλύτερο έργο τέχνης από καφέ στον κόσμο με εμβαδό 158.30 τ.μ., απεικονίζει τους Αρχαίους Σπαρτιάτες, την Λερναία Ύδρα και τον βασιλιά Λεωνίδα που ως άλλος Άτλαντας ανυψώνει τη Γη και γιορτάζει για το επίτευγμά του και με έναν ήλιο να στεφανώνει το όλο έργο και να παραπέμπει στη χαρά και στην αισιοδοξία. 

Η Αντιδήμαρχος Σπάρτης Γεωργία Ζαχαράκη δήλωσε:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Άλεξ που είναι ένα παιδί που έχει μέσα στην ψυχή του την Σπάρτη. Αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο μέσα στις διακοπές του για να φτιάξει ένα έργο για την πόλη μας και τον ευχαριστούμε που με την ταπεινή αλλά πολύτιμη εργασία του κατάφερε να μεταφέρει το μήνυμα της εορτής της Μάχης των Θερμοπυλών και του ενδόξου Λεωνίδα στα πέρατα του κόσμου.   Αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα και για όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Αυτό που κατάφερε μέσα σε τρεις μέρες και μέσα στο κρύο και σε ατέλειωτες ώρες δουλειάς είναι πολύ εντυπωσιακό και αξιόλογο. Σε συγχαίρουμε».


Οδός Εμπόρων