Vekrakos
Spartorama | Θολό παραμένει το καθεστώς του Κυλικείου του ΚΑΠΗ, παρά τον κανονισμό Λειτουργίας που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο

Θολό παραμένει το καθεστώς του Κυλικείου του ΚΑΠΗ, παρά τον κανονισμό Λειτουργίας που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο - video

Spartorama 22/01/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Θολό παραμένει το καθεστώς του Κυλικείου του ΚΑΠΗ, παρά τον κανονισμό Λειτουργίας που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο
«Είτε προσφέρει δωρεάν είτε χρεώνει τους καφέδες, το κυλικείο του ΚΑΠΗ παραμένει Επιχείρηση Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, με ότι αυτό προϋποθέτει, και οφείλει επιπλέον να διατηρεί ταμειακή μηχανή»
Οδός Εμπόρων

Μετά από καταγγελίες καταστημάτων εστίασης της πόλης μας, όπου μιλούσαν για παράνομη λειτουργία κυλικείου στο ΚΑΠΗ -το οποίο δούλευε με ένα δικό του σύστημα κουπονιών- και διαφυγόντα κέρδη (βλ. άρθρο εδώ), η παρούσα Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει σε ψήφιση κανονισμού του ΚΑΠΗ ώστε να ξεκαθαριστεί το θέμα, τουλάχιστον από εδώ και πέρα. 

Δεν στάθηκε δυνατόν να βρούμε τον ψηφισθέντα κανονισμό λειτουργίας του ΚΑΠΗ, όμως από την παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Αθανασίου Μιχελόγγονα, γίνεται σαφές ότι εκεί προβλέπεται, υπό προϋποθέσεις, η λειτουργία κυλικείου.

Ας παρακολουθήσουμε τις μέχρι τώρα τις εξελίξεις: 

  • Από τις αρχές Ιανουαρίου καταστήματα εστίασης της πόλης μας καταγγέλλουν το σύστημα των κουπονιών και μιλάνε για έννομο συμφέρον λόγω διαφυγόντων κερδών. Παρά ταύτα το κυλικείο συνεχίζει να σερβίρει καφέδες και αναψυκτικά με το σύστημα των κουπονιών. 
  • Την Δευτέρα 13, και Τρίτη 14, Ιανουαρίου 2020 το ΚΑΠΗ παραμένει κλειστό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρενέβη με κάποιο τρόπο η Εφορία. Σημειώστε ότι την Τρίτη το βράδυ 14/1/2020, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίστηκε ο κανονισμός Λειτουργίας του. 
  • Την Τετάρτη 15, και Πέμπτη 16, ξανανοίγει το κυλικείο στο ΚΑΠΗ και προσφέρει καφέδες και αναψυκτικά στους θαμώνες, αυτή τη φορά δωρεάν. Την Παρασκευή και το Σάββατο παραμένει κλειστό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη φορά παρενέβη η αστυνομία η οποία ζητούσε να δει την άδεια λειτουργία του Κυλικείου -σημειώστε ότι η δραστηριότητα εμπίπτει στις διατάξεις των καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος- αλλά δεν κατάφερε να βρει κανέναν υπεύθυνο και έφυγε άπρακτη. 
  • Παρά τα ανωτέρω, την Δευτέρα 20, και Τρίτη 21 Ιανουαρίου, το κυλικείο ξανάνοιξε. 

Άσχετα από το τι λέει ο κανονισμός λειτουργίας, είτε προσφέρει δωρεάν είτε χρεώνει τους καφέδες, το κυλικείο του ΚΑΠΗ παραμένει Επιχείρηση Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, με ότι αυτό προϋποθέτει, και οφείλει επιπλέον να διατηρεί ταμειακή μηχανή. Αν αυτά τα δύο δεν γίνονται σεβαστά, το κυλικείο είναι παράνομο και πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. 

Αν κατάφεραν μέσα σε μια εβδομάδα και βρήκαν -με νόμιμες διαδικασίες- τον επιχειρηματία ο οποίος πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, καλό θα είναι το ανακοινώσουν ώστε να σταματήσουν οι αντιδράσεις των νόμιμων και υγιών επιχειρηματιών του χώρου της εστίασης, οι οποίοι βλέπουν να διαστρεβλώνεται ο υγιής  ανταγωνισμός στην πόλη τους, από την ίδια την Δημοτική Αρχή. 

Μπορείτε να δείτε την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο παρακάτω. 

Οφείλουμε να σημειώσουμε την παρέμβαση του κ. Δημάρχου ο οποίος σημείωσε: «...νομίζω ότι υπάρχουν φραστικές ατέλειες, αν μπορείτε να το χτενίσετε, όχι φυσικά αλλάζοντας κάτι το ουσιαστικό, αλλά έχει φραστικές ατέλειες, μήπως κάποιος σας βοηθήσει με τα Ελληνικά».

Πόσο άραγε απαξιωτική προς τον Σπαρτιατικό λαό είναι η στάση του Δημοτικού Συμβουλίου να ψηφίζει και να προωθεί ως κανονισμό λειτουργίας Νομικού Προσώπου του Δήμου, κάτι που κατά γενική παραδοχή -αφού κανείς δεν αντέδρασε- έχει φραστικές ατέλειες και χρειάζεται χτένισμα;

Ν.Μ.


Οδός Εμπόρων