Vekrakos
Spartorama | Π. Νίκας: «Σημαντικά οφέλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον EastMed»

Π. Νίκας: «Σημαντικά οφέλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον EastMed»

Spartorama 06/01/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Πολιτική
Π. Νίκας: «Σημαντικά οφέλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον EastMed»
«Ιδιαίτερα για την Πελοπόννησο, τα οφέλη θα είναι εξόχως σημαντικά με την πρόσβαση στο φυσικό αέριο, την ενίσχυση του ενεργειακού κέντρου Μεγαλόπολης, τις θέσεις εργασίας...»
Οδός Εμπόρων

Σημαντικά οφέλη και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποφέρει η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, σημειώνει μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σε δήλωσή του, με αφορμή την υπογραφή της διακυβερνητικής συμφωνίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για το εν λόγω έργο. 

«Δικαιολογημένη είναι η αισιοδοξία από τη συμφωνία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου EastMed όσον αφορά στα οφέλη για την πατρίδα μας και την Ευρωπαϊκή Ενωση. 

Ιδιαίτερα όμως για την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα, τα οφέλη θα είναι εξόχως σημαντικά με την πρόσβαση στο φυσικό αέριο, την ενίσχυση του ενεργειακού κέντρου Μεγαλόπολης, τις θέσεις εργασίας, την περιβαλλοντική προστασία και τη γενικότερη συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη. 

Εξυπακούεται πως, με την υπογραφή της συμφωνίας κατασκευής του αγωγού, δεν κατασκευάσθηκε κι όλας, και πως θα χρειαστούν εργώδεις προσπάθειες για την αντιμετώπιση προβλημάτων και δυσκολιών μέχρι την ολοκλήρωση αυτού του εμβληματικού και πρωτοποριακού έργου. 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου χαιρετίζει την υπογραφή της συμφωνίας και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed», τονίζει ο Π. Νίκας στη δήλωσή του.


Οδός Εμπόρων