Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/23912/

Spartorama - Print | Η κοπή της Βασιλόπιτας των υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Η κοπή της Βασιλόπιτας των υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Η κοπή της Βασιλόπιτας των υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας
Κατά την διανομή των κομματιών, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος, Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς, έτυχε το φλουρί δεχόμενος τις ευχές όλων
Οδός Εμπόρων

Το πρωί της Παρασκευής 3 Ιανουαρίου 2020, στο Επισκοπείο στη Σπάρτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα των υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Στην ομιλία του προέτρεψε τους διακονούντες και εργαζόμενους στα γραφεία να συνεχίσουν την καλή μεταξύ τους συνεργασία και να παραμείνουν πρόθυμοι και εξυπηρετικοί προς όλους όσοι απευθύνονται στις υπηρεσίες της τοπικής Εκκλησίας. Κατακλείοντας την ομιλία του, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους υγεία ψυχική και σωματική, προκοπή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους καθώς και δύναμη, για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του νέου έτους. 

Από την πλευρά του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, μιλώντας εκ μέρους όλων των παρευρισκομένων, ευχαρίστησε θερμά τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για όλα όσα έχει προσφέρει σε όλους μαζί και στον καθένα ξεχωριστά, ενώ υπογράμμισε ότι ο πνευματικός, σεμνός και εργατικός βίος του Σεβασμιωτάτου αποτελεί το σπουδαιότερο μάθημα ζωής για όλους όσοι έχουν την τύχη να βρίσκονται δίπλα του. Ολοκληρώνοντας, και με αφορμή την συμπλήρωση κατά το νέο έτος σαράντα ετών αρχιερατείας του Σεβ. Ποιμενάρχη μας, ευχήθηκε υγεία, χαρά και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει να οδηγεί για πολλά ακόμα χρόνια την τοπική Εκκλησία στηρίζοντας και διανθίζοντας το θεάρεστο και πολυποίκιλο έργο του. 

Στην τελετή παραβρέθηκε και ο μέχρι πρότινος Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος Μολάων, Πανοσ. Αρχ. Γεράσιμος Πετρολέκας, ο οποίος είναι ο νέος Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Γεράσιμο για την πολυετή προσφορά του στην τοπική Εκκλησία και του ευχήθηκε κάθε καλό στη νέα διακονία του. Ο π. Γεράσιμος από την πλευρά του εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την αγάπη και την στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια, ενώ τόνισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο η Ενορία Μολάων και το σύνολο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα έχουν πάντα μία θέση στην καρδιά και τις προσευχές του. 

Κατά την διανομή των κομματιών, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος, Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς, έτυχε το φλουρί δεχόμενος τις ευχές όλων. Στην λιτή και όμορφη εκδήλωση ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν τα έξι παιδιά του Προϊστάμενου του Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης Πρωτ. Αθανασίου Σπηλιώτη, τα οποία έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα με τη συνοδεία οργάνων.


immspartis.gr