Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/23824/

Spartorama - Print | «H πρόταση μου για τον Προϋπολογισμό στον Κοινωνικό Τομέα», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο

«H πρόταση μου για τον Προϋπολογισμό στον Κοινωνικό Τομέα», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο

«H πρόταση μου για τον Προϋπολογισμό στον Κοινωνικό Τομέα», από τον Ηλία Παναγιωτακάκο
Διαγραφή προσαυξήσεων – Κοινωνικό μέρισμα για την Οικογένεια – Υγεία
Οδός Εμπόρων

Κυρίαρχο στοιχείο του Προϋπολογισμού του 2020 για τον δήμο Ευρώτα πρέπει να στηρίζεται στην κοινωνική πρόνοια.

Διαγραφή προσαυξήσεων – Κοινωνικό μέρισμα για την Οικογένεια – Υγεία (Προμήθεια εξωτερικών Απινιδωτών & Kit A’ Βοηθειών).

Α) Διαγραφή των προσαυξήσεων σύμφωνα με τον νόμο 3463/2006 - Άρθρο 174 παρ. 3

Στους Δήμους και στις Κοινότητες που έχουν δική τους ταμειακή υπηρεσία, το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο με αιτιολογημένη απόφασή του, μπορεί να απαλλάσσει τους οφειλέτες από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, εφόσον η εκπρόθεσμη καταβολή οφείλεται:

  1. στη μη επίδοση της ατομικής ειδοποίησης,
  2. σε οικονομική αδυναμία που προήλθε από γεγονότα ανωτέρας βίας,
  3. σε υπαιτιότητα της υπηρεσίας.

Η απόφαση του συμβουλίου εκδίδεται ύστερα από αίτηση του οφειλέτη. Στις περιπτώσεις α΄ και γ΄ απαιτείται και η γνώμη της ταμειακής υπηρεσίας.

Β) Ελληνική Οικογένεια κοινωνικό μέρισμα σε:

  • Επίδομα γάμου 500 ευρώ
  • Επίδομα τοκετού 500 ευρώ
  • Επίδομα βρεφονηπίων από 100 ευρώ - 300 ευρώ κατ΄ έτος
  • Δωρεάν παροχή βρεφικών ειδών μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου
  • Επίδομα σχολικών ειδών για τους μαθητές από 50 ευρώ - 150 ευρώ κατ΄ έτος
  • Επιδότηση δεκατιανού στους μαθητές.
  • Επιδότηση σε απόρους συμπολίτες μας με συντεταγμένα κριτήρια. Προτεραιότητα στα θέματα υγείας.
  • Εφαρμογή των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου για πολύτεκνους, τρίτεκνους και ΑμΕΑ με την προσθήκη και απόρων συμπολιτών μας κατά 50 των δημοτικών τελών και των τελών Ύδρευσης – Άρδευσης και Αποχέτευσης.

ΥΓΕΙΑ: Προμήθεια εξωτερικών Απινιδωτών και kit Α’ Βοηθειών

Δεν αρκεί να αναγνωρίζουμε ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Απαιτείται να δημιουργούνται κοινωνικές σταθερές που θα αντιμετωπίζουν τα νέα δεδομένα. Ένας δήμος δεν μπορεί να στηρίζεται στην φιλανθρωπία ,αλλά στον ανθρωπισμό.

Μία σταθερή δομή είναι και το σώμα Εθελοντών Α’ Βοηθειών που θα μπορεί με την κατάλληλη εκπαίδευση και την σταθερή ειδίκευση έχοντας τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό να παρέχει την πρώτη βοήθεια όταν και όποτε παραστεί ανάγκη.

Έτσι η προμήθεια σε Απινιδωτές δημόσιας εξωτερικής χρήσης και τα Kit Α’ Βοηθειών θα δείξουν την σταθερή και συνεχή δυναμική του δήμου Ευρώτα με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη στην συνεχιζόμενη ανθρωπιστική – κοινωνικοοικονομική κρίση.

Σε ότι αφορά τις δαπάνες των ανωτέρω στοχευμένων δράσεων γνωρίζουν ότι στον Προϋπολογισμό ιεραρχούνται προτεραιότητες. Σε τάξη μεγέθους δεν υπερβαίνουν μια ή δύο καλοκαιρινών συναυλιών επωνύμων της μιας νύχτας.

Δεν αξίζει λοιπόν η αναδιανομή από το αποθεματικό του δήμου Ευρώτα να δοθεί υπέρ των πολλών και εχόντων πραγματική ανάγκη.

Γνωρίζουν ότι σ’ αυτά τα μέτρα έχω υποδείξει και μετρήσιμους οικονομικούς στόχους.

Επίσης δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η περιοχή έχει πληγεί με διάρκεια επί τέσσερα συνεχή χρόνια και η νόμιμη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα. Ας ξεκινήσει έστω και τώρα…


Υ.Γ.: Ξέρω ότι πάλι θα υπάρχουν λοιδορίες στην προτάσεις μου…. έχω συνηθίσει από το 1998 με την πρόταση για ΤΕΙ – ΑΕΙ – ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΏΝ κλπ. Σήμερα όπως και άλλες προτάσεις έχουν γίνει πράξη.

Το σημαντικό είναι ότι υλοποιήθηκαν …

Είναι λοιπόν ευκαιρία το δημοτικό συμβούλιο Ευρώτα να προτάξει για τον Προϋπολογισμό του 2020 την κοινωνική του δυναμική!

Η κοινωνία των πολιτών να το διεκδικήσει.

Ηλίας Παναγιωτακάκος
17/12/2019