Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/23797/

Spartorama - Print | Το ΚΙΝ.ΑΛ. Λακωνίας για την εγκατάσταση «προσφύγων - μεταναστών» σε ξενοδοχείο της Σπάρτης

Το ΚΙΝ.ΑΛ. Λακωνίας για την εγκατάσταση «προσφύγων - μεταναστών» σε ξενοδοχείο της Σπάρτης

Το ΚΙΝ.ΑΛ. Λακωνίας για την εγκατάσταση «προσφύγων - μεταναστών» σε ξενοδοχείο της Σπάρτης
«Η κυβέρνηση οφείλει να αναπτύξει μέσω της ενημέρωσης του πληθυσμού, το αίσθημα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιστικής διάθεσης»
Οδός Εμπόρων

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Λακωνίας, με αφορμή την άφιξη και εγκατάσταση σε ξενοδοχείο της Σπάρτης «προσφύγων – μεταναστών», ανακοίνωσε τα εξής: 

  1. «Εκφράζουμε τη λύπη μας για τα απαράδεκτα γεγονότα που προκάλεσαν ολιγάριθμοι συμπολίτες μας, κατά την άφιξη των προσφύγων – μεταναστών στη Σπάρτη, καταφερόμενοι τόσο κατά των νεοφερμένων, της καταγωγής και της θρησκείας τους, όσο και κατά των παρισταμένων αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά τους. 
  2. Αποδοκιμάζουμε την στάση και συμπεριφορά του αντιδημάρχου Σπάρτης, ο οποίος ευρισκόμενος έξω από το ξενοδοχείο, δήλωσε την αντίθεσή του τόσο του ιδίου, όσο και του δημάρχου για τη μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών στην πόλη, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα καταστράφηκε η πόλη μας». 
  3. Οι θέσεις μας επί του σοβαρού προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, ένεκα του οποίου η χώρα μας βιώνει μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση είναι οι ακόλουθες: Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, οφείλει: 

    • να εκπονήσει άμεσα ένα εναλλακτικό σχέδιο διαχείρισης του ζητήματος, με την κατανομή των βαρών σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    • να μεριμνήσει για την ουσιαστική φύλαξη των συνόρων μας, με την ενεργή συμμετοχή της Frontex, καθότι τα σύνορά μας, είναι και σύνορα της Ευρώπης,
    • να διεκδικήσει τους απαιτούμενους χρηματικούς πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μείζον αυτό πρόβλημα, το οποίο ημέρα με την ημέρα, λαμβάνει εκρηκτικές και επικίνδυνες διαστάσεις,
    • να προβεί το ταχύτερο δυνατόν σε αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου,
    • να οργανώσει την υποδοχή των προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα,
    • να εξασφαλίσει την εγκατάστασή τους, με συνθήκες ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας,
    • να δημιουργήσει συνθήκες, προοδευτικής απασχόλησης και ένταξής τους σε εργασιακούς χώρους, σύμφωνα με τη δυνατότητα, την κλίση και ειδικότητα κάθε ενήλικα,
    • να εγγραφούν τα παιδιά των οικογενειών τους, στις αντίστοιχες με την ηλικία τους, εκπαιδευτικές βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης,
    • να διασφαλίσει την ελεύθερη πρόσβαση των ανθρώπων αυτών στις δομές της δημόσιας υγείας και
    • να αναπτύξει μέσω της ενημέρωσης του πληθυσμού, το αίσθημα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιστικής διάθεσης και προσφοράς σε κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από την εθνική, θρησκευτική και πολιτισμική καταγωγή του.»