Vekrakos
Spartorama | Θερμή παράκληση του Σεβ. Μητροπολίτη μας για συμμετοχή στον Έρανο της Αγάπης

Θερμή παράκληση του Σεβ. Μητροπολίτη μας για συμμετοχή στον Έρανο της Αγάπης

Spartorama 10/12/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
Θερμή παράκληση του Σεβ. Μητροπολίτη μας για συμμετοχή στον Έρανο της Αγάπης
Έτσι στις 15 και 22 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή, στους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής μας περιφερείας θα περιαχθεί δίσκος
Οδός Εμπόρων

Κατά τα προηγούμενα χρόνια αυτές τις ημέρες επραγματοποιείτο ο έρανος της αγάπης και στην Μητρόπολή μας, όπως σ’ όλη την Ελλάδα. 

Τα δύο τελευταία χρόνια ο έρανος περιορίστηκε σε ένα δίσκο που περιφέρεται στους Ιερούς Ναούς τις δύο τελευταίες Κυριακές προ των Χριστουγέννων. 

Αιτία της αλλαγής του τρόπου συγκεντρώσεως χρημάτων για τις άπορες και εμπερίστατες οικογένειες υπήρξε η δυσφορία πολλών ανθρώπων και η απροθυμία άλλων να συνδράμουν ένα έργο θεάρεστον προφασιζόμενοι, ότι δεν ήταν κατάλληλη η ώρα ή ότι δεν υπάρχουν φτωχοί, ή ότι η φιλανθρωπία δεν είναι υποχρεωτική ούτε γίνεται στους δρόμους. 

Οι ομάδες των επιστρατευμένων εθελοντικά επέστρεφαν απογοητευμένοι και κρατούσαν για τον εαυτό τους μόνο τη χαρά που προσφέρει η εργασία για την αγάπη του Θεού, έστω και χωρίς φανερό αποτέλεσμα. 

Περιορίσαμε, ύστερα από πολλή σκέψη, τον έρανο στους Ιερούς Ναούς και κάνουμε και με αυτή τη δημοσίευση έκκληση στους φιλανθρώπους συνανθρώπους μας να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια καλοπροαίρετα. Τότε η προσφορά μας γίνεται ευπρόσδεκτη από τον Θεό, όταν γίνεται με ολοπρόθυμη διάθεση και όχι αναγκαστικά και με δυσφορία. 

Έτσι στις 15 και 22 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή, στους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής μας περιφερείας θα περιαχθεί δίσκος και το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα προσφερθεί σε άτομα που έχουν απόλυτη ανάγκη, ώστε τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων να δοκιμάσουν και αυτά λίγη χαρά, που θα προέρχεται από την οικονομική ενίσχυσή τους αφ’ ενός και ιδιαιτέρως από την πεποίθησή τους ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους σκέπτονται και τους αγαπούν. 

Αν κατά τις δύο Κυριακές δεν ευρίσκεσθε στο Ναό για κάποια εύλογη αιτία μπορείτε να καταθέσετε την βοήθειά σας στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως ή στο φιλόπτωχο ταμείο της Ενορίας σας, άλλη ημέρα. 

Έχουμε στα χέρια μας τις διευθύνσεις και τα ονόματα 500 οικογενειών που πολλές φορές κατά την διάρκεια του χρόνου ενισχύουμε με πολλούς τρόπους. Ασφαλώς υπάρχουν και άλλοι που ίσως δεν γνωρίζουμε γιατί υπάρχουν και οι περιστασιακά ανήμποροι που πρέπει να ψάξουμε να τους βρούμε αφού η αξιοπρέπειά τους δεν τους βγάζει στο δρόμο. 

Γι’ αυτό παρακαλούμε τους καλούς μας Χριστιανούς που διακρίνονται για τις ευαισθησίες τους, να μας βοηθήσουν και σ’ αυτή την προσπάθεια της ανακαλύψεως των πραγματικά εμπερίστατων συνανθρώπων μας, ώστε και αυτοί να χαρούν αυτές τις ημέρες και να ξεπεράσουν την δοκιμασία τους. 

Εν τέλει σας διαβεβαιώνουμε, ότι τη φιλόθεη και φιλάνθρωπη προσφορά σας στον έρανο της αγάπης, θα διαχειριστούμε άψογα όπως άλλωστε κάνουμε μέχρι σήμερα, ώστε να έχετε χαρά αυτές τις ημέρες αφού είμαστε πλέον βέβαιοι, ότι την χαρά την έχουμε, όταν την δίδουμε. 

Θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και για ευτυχισμένο νέο έτος.

 

Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


Οδός Εμπόρων