Vekrakos
Spartorama | Το Άσυλο Ανιάτων τίμησε την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

Το Άσυλο Ανιάτων τίμησε την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

Spartorama 05/12/2019 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Εκκλησία Κοινωνία
Το Άσυλο Ανιάτων τίμησε την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες
Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Ο Λαγός και η Χελώνα»
Οδός Εμπόρων

Το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Παντελεήμων» Σπάρτης, στα πλαίσια εορτασμού της 3ης Δεκεμβρίου, υποδέχτηκε σχολεία του τόπου μας για να γιορτάσουν όλοι μαζί την ημέρα που είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρίες.

Στην πρόσκληση του Ιδρύματος ανταποκρίθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Σπάρτης, του 3ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης του 9ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης και του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης.

Αρχικά οι μαθητές των σχολείων μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν παράσταση καραγκιόζη του κου Τάσου Ανδριώτη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποθεραπείας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Την εκδήλωση προλόγισε η Κοινωνική Λειτουργός του Ιδρύματος, κ. Παναγιώτα Αλεβετσοβίτη τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Τα Άτομα με Αναπηρίες οφείλουμε να τα εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, να σταθούμε δίπλα τους, να τους αγκαλιάσουμε, να τους αποδεχθούμε όπως είναι και να στηρίξουμε τις προσπάθειές τους».

Αμέσως μετά ο Διευθυντής του Ιδρύματος, π. Ιωάννης Προφύρης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Αναφέρθηκε στην λειτουργία του Ιδρύματος καθώς και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πάσχοντες συνανθρώπους μας όλα αυτά τα χρόνια. Αναφερόμενος στα Άτομα με Αναπηρίες και στην 3η Δεκεμβρίου τόνισε: «πεποίθηση μας είναι πως σήμερα οι συντελεστές της εκδήλωσης θα μας προσφέρουν σπουδαίο μάθημα και μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε τα Άτομα με Αναπηρία, να καλλιεργήσουμε θετική στάση προς αυτά και να αναπτύξουμε το σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας».

Εν συνεχεία η Εκπαιδευτικός, κα Σταυρούλα Μπορέτου και μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης απηύθυναν το δικό τους μήνυμα για την 3η Δεκεμβρίου.

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Ο Λαγός και η Χελώνα» που παρουσίασαν από κοινού τρόφιμοι του Ιδρύματος και μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης και πρόσφερε σε όλους ένα σπουδαίο μάθημα αγάπης και ανθρωπιάς.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και Πρόεδρος του Ιδρύματος, κ.κ. Ευστάθιος χάρισε σε όλους τον πάντα μεστό και ωφέλιμο λόγο του. Αρχικά ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της εκπαίδευσης καθώς και τα σχολεία για την παρουσία τους στο Ίδρυμα. Αναφέρθηκε στα Άτομα με Αναπηρίες και πόσο σημαντική είναι η προσφορά της αγάπης και της βοήθειας όλων μας στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Επαίνεσε την ξεχωριστή συνεργασία των τροφίμων του Ιδρύματος με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο ηθικό δίδαγμα της θεατρικής παράστασης «Ο Λαγός και η Χελώνα». Τέλος ευχήθηκε σε όλους σωματική και ψυχική υγεία.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κλήρωση όπου τρεις μαθητές παρέλαβαν ο καθένας ως δώρο μία μπάλα.

immspartis.gr












Οδός Εμπόρων