Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/23732/

Spartorama - Print | Η Ευσταθία και η Έρρικα Πατρικίου, ζωντανά στον «Οινοκράτη Πιάνο Μπαρ»

Η Ευσταθία και η Έρρικα Πατρικίου, ζωντανά στον «Οινοκράτη Πιάνο Μπαρ»

Η Ευσταθία και η Έρρικα Πατρικίου, ζωντανά στον «Οινοκράτη Πιάνο Μπαρ»
Μαζί τους στο πιάνο ο χάρης Μπότσης
Οδός Εμπόρων

  





  
Η Έρρικα Πατρικίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη μουσική. Είναι Διπλωματούχος Μονωδίας και Πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης,  Φούγκας, Σύγχρονου τραγουδιού και Αρμονίου. Έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές (Χατζηνάσιο, Μαυρουδή, Μιτζέλο, Λέκκα, Μουτσάτσου, Αλκαίου, Ευσταθία κ.α.). Παρουσιάζει αφιερωματικές συναυλίες και μουσικές παραστάσεις σε σημαντικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα και ασχολείται με μεγάλη  επιτυχία  με το μουσικό παιδικό θέατρο.Έχει κυκλοφόρησε τρία  single με  τη HEAVEN – 14 MUSIC. Και ένα ιδιαίτερο ντουέτο μαζί με τον Βασίλη Λέκκα από τις εκδόσεις Μετρονόμος. Μετά τις γιορτές θα κυκλοφορήσει ο πρώτος προσωπικός της δίσκος σε στίχους και μουσική της γνωστής αγαπημένης δημιουργού Ευσταθίας.

Μαζί με την Ευσταθία παρουσιάζουν μια πολλή όμορφη παράσταση με τραγούδια από τον Αττίκ μέχρι και της ίδιας της ιδιαίτερης δημιουργού.


Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στις 22.00

  


  


Η Ευσταθία (πλήρες όνομα Ευσταθία Μαντζούφα) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, συνθέτης, στιχουργός και συγγραφέας θεατρικών έργων. Γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Δεκεμβρίου 1972 και σπούδασε στη Θεολογική σχολή Αθηνών. Γρήγορα όμως ασχολήθηκε με το τραγούδι, γράφοντας αρχικά στίχους και μουσική και τραγουδώντας στη συνέχεια.

Ένα από τα πρώτα δείγματα γραφής της, το τραγούδι «Δεισδαιμόνα», το 1999, συμμετείχε στον κύκλο παραστάσεων με τίτλο «Όλοι μαύρα κι ένα Πιάνο» του Σταμάτη Κραουνάκη και της ομάδας «Σπείρα- Σπείρα».

Ευρύτερα γνωστή έγινε το 2005, όταν μετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι Χωρίς εσένα, το οποίο απέσπασε το 3ο βραβείο. Έχει συνεργαστεί με τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Γιάννη Ζουγανέλη, την Τάνια Τσανακλίδου, τον Μιχάλη Δέλτα, τον Νίκο Ζιώγαλα, το Στάθη Δρογώση. τον Φίλιππο Πλιάτσικα, την Μελίνα Τανάγρη, τον Βαγγέλη Γερμανό και άλλους, ενώ για τις σόλο εμφανίσεις της δημιούργησε το συγκρότημα Ασταθείς.

Το Μάρτιο του 2011 εκδόθηκε το βιβλίο με τους στίχους της και άλλα πρωτότυπα κείμενα με τίτλο «τέρμα για σήμερα ο μύθος» από τις εκδόσεις Ιανός ο μελωδός.

Το χειμώνα του 2011-2012 ανεβάζει την πρώτη της μουσικοθεατρική παράσταση σε κείμενα και τραγούδια δικά της με τίτλο «το υγιές βλάπτει σοβαρά την υγεία». Μαζί της επί σκηνής η ηθοποιός Ανδρομάχη Μαρκοπούλου.

Το Νοέμβριο του 2012, η τραγουδοποιός ανεβάζει το πρώτο της θεατρικό έργο ο «Διάδρομος» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Μάνιας Παπαδημητρίου και μουσική (πρωτότυπη) Λένας Πλάτωνος. Το έργο παίχτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το χειμώνα του 2013-2014 στο θέατρο του Νέου Κόσμου.

Παράλληλα ασχολείται με το ελαφρό τραγούδι των δεκαετιών ΄30, ΄40 και ΄50 ξεκινώντας μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων με τον γνωστό μαέστρο και δημοσιογράφο Δαυίδ Ναχμία. Τον Ιούνιο του 2014 ανεβαίνει μια μουσικοθεατρική παράσταση σε κείμενο δικό της, μουσική επιμέλεια Δαυίδ Ναχμία και σκηνοθεσία Δ. Μαλισσόβα με τον τίτλο «συνέντευξη με τη Δανάη» με θέμα τη ζωή της τραγουδίστριας του ελαφρού τραγουδιού Δανάης με τους Άννα Φόνσου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη και την ίδια την Ευσταθία.

Tο Σεπτέμβρη του 2014 γράφει τους ελληνικούς στίχους για το musical Shrek που ανεβαίνει από το Εθνικό Θέατρο τον Οκτώβριο του ίδιου έτους σε σκηνοθεσία Άγγελου Μέντη.

Το καλοκαίρι του 2015 κυκλοφορεί το cd single «Διακριτικά».

Το φθινόπωρο του 2016 κυκλοφορεί το «Σε θέλω» διασκευή του γνωστού τραγουδιού του Elvis Costello «I want you». Συμμετέχει η ηθοποιός Μαρία Κίτσου.

Το 2017 - 2018 παρουσιάζει με τη Μαρία Κίτσου τη μουσικοθεατρική παράσταση «Σε θέλω». Από το Νοέμβριο του 2017 η Οικία «Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού» φιλοξενεί την παράστασή της με τίτλο «Εφημερίς των Κυριών» που έχει ως θέμα το πρώτο φεμινιστικό έντυπο που εκδόθηκε από την Καλλιρρόη Παρρέν το 1887. Μαζί της ,επί σκηνής και στη σκηνοθεσία, η Ανδρομάχη Μαρκοπούλου.

Την ίδια θεατρική περίοδο (2017-18) ανεβαίνει στο θέατρο "Σταθμός" Το θεατρικό έργο "Η Απολογία της Μαρί Κιουρί" σε κείμενο και μουσική δική της και σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Κίρκης Καραλή με την ηθοποιό Πέγκυ Τρικαλιώτη.

Singles

  • Το γραφείο (2000), FM
  • Σ΄ ευχαριστώ (2002), WARNER
  • Το τραγούδι της Ανάσας (2009), MINOS
  • Διακριτικά (2015)
  • Σε θέλω (I want you) feat. Marika Kitsou (2016)
  • Για πες μου κάτι ,feat Πέννυ Μπαλτατζή (Protasis 2018)

Άλμπουμ

  • Το φιλανθρωπικό γκαλά (2003), WARNER
  • Χωρίς εσένα, η ζωή θα είναι… (2005), MINOS-EMI - έφτασε στο Νο.18 του ελληνικού τσαρτ
  • Δεν μπορεί, έχει meeting (2007), MINOS-EMI
  • Είναι πολύ καλό παιδί (2010), LYRA


Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στις 22.00