Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/23674/

Spartorama - Print | Μήνυμα του βουλευτή Νεοκλή Κρητικού για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Μήνυμα του βουλευτή Νεοκλή Κρητικού για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Μήνυμα του βουλευτή Νεοκλή Κρητικού για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών
«Δυστυχώς πολλές γυναίκες διστάζουν να καταγγείλουν περιστατικά βίας, ενώ τα περισσότερα θύματα δεν γνωρίζουν πού να απευθυνθούν»
Οδός Εμπόρων

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Η ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική ή λεκτική βία αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα και μας αφορά όλους! Είναι μια κοινωνική παθογένεια που οφείλουμε να εργαστούμε για την αντιμετώπιση και την εξάλειψή της.

Με αφορμή αυτή την ημέρα θέλω να προτρέψω και να ενθαρρύνω όλες τις γυναίκες που υφίστανται βία, που υποφέρουν σιωπηλά, να σπάσουν τη σιωπή τους, να βγουν από την απομόνωση, την απόγνωση και τη θλίψη και να ζητήσουν βοήθεια.

Δυστυχώς πολλές γυναίκες διστάζουν να καταγγείλουν περιστατικά βίας, ενώ τα περισσότερα θύματα δεν γνωρίζουν πού να απευθυνθούν. Επειδή, για κάθε περίπτωση, η γνώση είναι το όπλο μας και η ασπίδα μας, ζητήστε πληροφορίες, αναζητήστε ενημέρωση. Υπάρχουν δομές και υποστηρικτικοί οργανισμοί. Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας είναι στη διάθεσή σας.

Η  Γραμμή SOS 15900  ανταποκρίνεται όλο το 24ωρο και παρέχει δωρεάν  νομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες αλλά και ψυχολογική στήριξη. Τη Γραμμή στελεχώνουν ειδικοί, που προσφέρουν ανακούφιση στις γυναίκες και τηρούν το απόρρητο και τους κανόνες εχεμύθειας.

Τα οφέλη θα ’ναι πολλά κι ανεκτίμητα. Όχι μόνο για σας και την οικογένειά σας, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία και το μέλλον της. Το να ζείτε χωρίς φόβο και με αξιοπρέπεια, είναι κορυφαίο δικαίωμα!

Με εκτίμηση αλλά και βαθιά ευγνωμοσύνη για όσα μας προσφέρετε.

Νεοκλής Κρητικός