Vekrakos
Spartorama | Τι γίνεται στο ΚΑΠΗ της Σπάρτης; Λειτουργεί «παράνομα» κυλικείο;

Τι γίνεται στο ΚΑΠΗ της Σπάρτης; Λειτουργεί «παράνομα» κυλικείο;

Spartorama 06/01/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Τι γίνεται στο ΚΑΠΗ της Σπάρτης; Λειτουργεί «παράνομα» κυλικείο;
Αναμένουμε απαντήσεις από του αρμοδίους του Δήμου
Οδός Εμπόρων

Από μαγαζιά εστίασης στη Σπάρτη, λάβαμε την παρακάτω καταγγελία την οποία και δημοσιεύουμε αναμένοντας την απάντηση των αρμοδίων:

«Μέσα στο ΚΑΠΗ Σπάρτης  λειτουργεί  επί σειρά ετών παρόλο ότι δεν προβλέπεται με βάση το καταστατικό λειτουργίας του ΠΑΡΑΝΟΜΑ  κατάστημα υγειονομικού  ενδιαφέροντος  το οποίο προσφέρει καφέδες, αναψυκτικά, ποτά, τοστ κλπ στους  θαμώνες  ηλικιωμένους που συχνάζουν εκεί.

Επειδή δεν μπορεί να έχει άδεια λειτουργίας υγειονομικού καταστήματος, δεν διαθέτει  ταμειακή μηχανή, βιβλία εσόδων εξόδων, τιμολόγια κλπ  όπως θα έπρεπε υποχρεωτικά να είχε, αν λειτουργούσε νόμιμα.

Αδιαφορώντας για την παρανομία και πίσω από την σκιά του ΚΑΠΗ που κανείς δεν ψάχνει, έχουν τυπωθεί παράνομα μπλοκ των 25 εισιτηρίων το κάθε ένα το οποίο πωλείται -και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να πωλείται- στους συνταξιούχους έναντι 10€ το κάθε ένα μπλοκ με αξία ποτού 0,40€. Με κάθε 1 εισιτήριο ο συνταξιούχος  μπορούσε και μπορεί να πάρει ένα ποτό δωρεάν κατά την παραμονή του εκεί. Βεβαίως τα μπλοκ αυτά δεν έχουν καμία επίσημη σφραγίδα του ΚΑΠΗ με αποτέλεσμα κάθε ένας θα μπορεί να τυπώνει δικά του μπλοκ να τα πουλάει και να εισπράττει  τα χρήματα  για τον εαυτόν του.

Σκεφτείτε  ότι το ΚΑΠΗ Σπάρτης έχει πάνω από 1500 μέλη  και για να πηγαίνει  και να παραμένει εκεί κάποιος ηλικιωμένος πρέπει να αγοράσει τουλάχιστον ένα μπλοκ. Όταν κατά την χρήση του τελειώνει  αυτό, πρέπει  να αγοράσει άλλο. Πρόκειται για χιλιάδες μπλοκ τυπωμένα επί  εικοσιπέντε  αποδείξεις το κάθε ένα!!!!

Τα έξοδα για το «μαγαζί» (ενοίκιο, φως, νερό, τηλέφωνο, υπάλληλοι κλπ) τα πληρώνει ο Δήμος.   

Αλήθεια, τα έσοδα  από την πώληση των μπλοκ που πηγαίνουν αφού δεν υπάρχει αντίστοιχος λογαριασμός του Δήμου;

Σε περίπτωση ελέγχου ζητείστε από τους συνταξιούχους που θα βρείτε μέσα στο Κ.Α.Π.Η. που σε καθημερινή  βάση είναι γεμάτο, το μπλοκ των εισιτηρίων που σίγουρα θα έχουν μαζί τους για να πάρουν δωρεάν ποτό και θα έχετε άμεσες αποδείξεις.

Έχουμε έννομο συμφέρον. Υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος όλων των καταστημάτων εστιάσεως της πόλης και ειδικά των καφενείων. Επειδή συνεχίζεται η παρανομία αυτή και με την καινούργια Δημοτική Αρχή δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να αδιαφορούμε.»


Οι ερωτήσεις προς την Διοίκηση του ΚΑΠΗ αλλά και τον Δήμο είναι προφανείς:

  • Όντως δεν μπορεί να λειτουργεί νόμιμα κυλικείο στο ΚΑΠΗ και το υπάρχον λειτουργεί «παράνομα» με την έννοια ότι δεν προβλέπεται στο καταστατικό του ΚΑΠΗ;
  • Έχει απαλλαγεί το κυλικείο από τη υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων εξόδων και απόδοσης ΦΠΑ;
  • Όντως δεν υπάρχει ταμειακή μηχανή και οι θαμώνες πληρώνουν 40 λεπτά το κάθε ποτό με το σύστημα των μπλόκ;
  • Ποιος εκδίδει τα παραπάνω μπλόκ;
  • Πότε και πως αποδίδονται τα έσοδα από τα μπλόκ στο ΚΑΠΗ ή στον Δήμο Σπάρτης;

Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να δοθούν διευκρινίσεις για το θέμα από τους καθ’ ύλην αρμοδίους του ΚΑΠΗ και του Δήμου, οι δε απαντήσεις τους θα δημοσιευτούν αμέσως σε ανάλογο χώρο στο site μας.





  



Οδός Εμπόρων