Vekrakos
Spartorama | Δημόσια Συζήτηση: «Γεωργία, Κλιματική Αλλαγή και Βιώσιμη Ανάπτυξη: Φαύλος Κύκλος ή Ευκαιρία για το Μέλλον;»

Δημόσια Συζήτηση: «Γεωργία, Κλιματική Αλλαγή και Βιώσιμη Ανάπτυξη: Φαύλος Κύκλος ή Ευκαιρία για το Μέλλον;»

Spartorama 22/11/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις
Δημόσια Συζήτηση: «Γεωργία, Κλιματική Αλλαγή και Βιώσιμη Ανάπτυξη: Φαύλος Κύκλος ή Ευκαιρία για το Μέλλον;»
Οργάνωση: Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)
Οδός Εμπόρων

To Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο πλαίσιο του προγράμματoς Ελληνικό Φόρουμ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΕΛΦΟΒΑ) που έχει ιδρύσει μαζί με το Foundation for Global Governance and Sustainability (FOGGS) των Βρυξελλών, διοργανώνουν δημόσια συζήτηση στη Σπάρτη με θέμα:

«Γεωργία, Κλιματική Αλλαγή και Βιώσιμη Ανάπτυξη: Φαύλος Κύκλος ή Ευκαιρία για το Μέλλον;».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, Λεωφ. Λυκούργου 135. 


Χαιρετισμοί:

  • Θάνος Βερέμης, Αντιπρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ
  • Πέτρος Δούκας, Δήμαρχος Σπαρτιατών
  • Παναγιώτης Νίκας, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Ομιλητές:

  • Ανδρέας Καραμάνος, Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Γιώργος Κόκκινος, Πρόεδρος ΔΣ, Ομάδα Παραγωγών "ΝΗΛΕΑΣ"
  • Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής, Τμήμα Οικονομικής Ανάλυσης, Γενική Διεύθυνση Γεωργίας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο  Γιώργος Κωστάκος, Εκτελεστικός Διευθυντής Foundation for Global Governance and Sustainability (FOGGS), Συν-Διευθυντής ΕΛΦΟΒΑ


Σχετικά με το ΕΛΙΑΜΕΠ:

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής είναι ένα ανεξάρτητο κοινωφελές ίδρυμα που από το 1988 εργάζεται για την παραγωγή και διάδοση επιστημονικά τεκμηριωμένης γνώσης γύρω από θέματα ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής, με στόχο τη διαμόρφωση αποτελεσματικότερων πολιτικών για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας. Αποστολή του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι να προσφέρει βήμα για δημόσιο και πολιτικό διάλογο σε θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και διεθνών σχέσεων και να διεξάγει επιστημονικές έρευνες που συμβάλλουν σε μια πληρέστερη και τεκμηριωμένη γνώση του ευρωπαϊκού και διεθνούς περιβάλλοντος.

 

Σχετικά με το Ελληνικό Φόρουμ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη: 

Με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής να γίνονται ολοένα και πιο αισθητές σε κάθε γωνιά του πλανήτη, υποσκάπτοντας την ισορροπία αλλά και απειλώντας πλέον ευθέως το μέλλον οικοσυστημάτων, οικονομιών και πληθυσμών, ακόμη και τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, η κινητοποίηση για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης δεν μπορεί παρά να αποτελεί μονόδρομο και υποχρέωση φορέων και ατόμων. Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το Foundation for Global Governance and Sustainability (FOGGS) αποφάσισαν να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αντιστοιχεί, ιδρύοντας από κοινού το Ελληνικό Φόρουμ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΕΛΦΟΒΑ). Στόχος του ΕΛΦΟΒΑ είναι η διευκόλυνση της διασύνδεσης δημοσίων αρχών, εκπροσώπων των παραγωγικών τομέων, ιδιωτικών και κοινωνικών επιχειρήσεων, συνεταιρισμών, επαγγελματικών ενώσεων, ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών, σε μία συντονισμένη προσπάθεια ανάλυσης και εφαρμογής στην Ελλάδα καλών πρακτικών αειφορίας που έχουν αναδειχθεί και αναδεικνύονται σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. 

Για περισσότερες πληροφορίες  παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα. Μαριάννα Βασιλοπούλου, τηλ. 2107257124, email: events@eliamep.gr


Οδός Εμπόρων