Vekrakos
Spartorama | Ο Αγιασμός των Υδάτων στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο Σπάρτης την Πέμπτη 5/1/2017

Ο Αγιασμός των Υδάτων στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο Σπάρτης την Πέμπτη 5/1/2017

Πηγή 06/01/2017 Εκτύπωση Εκκλησία
Ο Αγιασμός των Υδάτων στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο Σπάρτης την Πέμπτη 5/1/2017
Ο πρώτος που έπιασε τον Σταυρό έλαβε, ως ευλογία, ένα δώρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας
Οδός Εμπόρων

Η Ιερά Μητρόπολη μας, σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, καθιέρωσε από πέρυσι τον Αγιασμό των Υδάτων στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο Σπάρτης, με κύριο στόχο η νεολαία της πόλης να βιώσει μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο την εορτή των Θεοφανείων.

Στη φετινή τελετή, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου 2017, προέστη ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πρωτ. π. Γεώργιος Μπλάθρας συμπαραστατούμενος από ιερείς της πόλης. Όταν έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, νέοι της περιοχής βούτηξαν στην πισίνα, για να δεχθούν τη χάρη Του. Ο πρώτος που έπιασε τον Σταυρό έλαβε, ως ευλογία, ένα δώρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, το οποίο επέδωσε ο π. Γεώργιος, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά πήραν από ένα ενθύμιο δεχόμενα παράλληλα τα θερμά συγχαρητήρια των παρευρισκομένων.

Με την ολοκλήρωση της τελετής ο π. Γεώργιος Μπλάθρας μετέφερε τις πατρικές ευχές του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω κρυολογήματος, ενώ και ο ίδιος ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους υγεία και Θεία Φώτιση.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Λακωνίας κύριοι Αραχωβίτης και Δαβάκης, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Βαλιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Αποστολάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μοιράγιας, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δ. Σπάρτης κ. Πατσιλίβας, ο πρώην δήμαρχος Σπάρτης κ. Χρήστος Πατσιλίβας, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Ρεκουνιώτης, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας Υπαστυνόμος Α΄ κ. Κουτρουμάνης και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας κ. Καρράς.









  



Οδός Εμπόρων