Vekrakos
Spartorama | Εσπερινός Ενθρονίσεως της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος «του Μετανοείτε»

Εσπερινός Ενθρονίσεως της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος «του Μετανοείτε»

Spartorama 19/11/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία
Εσπερινός Ενθρονίσεως της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος «του Μετανοείτε»
Επίκαιρα ομίλησε ο Ηγούμενος της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, Πανοσιολογιώτατος Αρχ. Γρηγόριος Βαλτογιάννης
Οδός Εμπόρων

Το απόγευμα της Κυριακής 17  Νοεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο Αρχιερατικός Εσπερινός, ενόψει της πανήγυρης του Πολιούχου της Σπάρτης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. 

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έγινε η ενθρόνιση της Ιερής Εικόνας του Οσίου στο σολέα του Ναού. Στη συνέχεια εψάλησαν, σε κατανυκτικό κλίμα, τα Μακαριστήρια και μία στάση των Χαιρετισμών του Αγίου Νίκωνος, από τον Σεβασμιώτατο, τους δεκάδες  ιερείς, τους ιεροψάλτες και το εκκλησίασμα. 

Επίκαιρα ομίλησε ο Ηγούμενος της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, Πανοσιολογιώτατος Αρχ. Γρηγόριος Βαλτογιάννης, ο οποίος, αναφερόμενος στην βιοτή και τις διδαχές  του Οσίου Νίκωνος, στάθηκε ιδιαίτερα στην βαθιά του πίστη, την επίμονη προσευχή και την συνεχή προτροπή του για μετάνοια, που αποτελούν και τους πυλώνες της εν Χριστώ ζωής. 

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθυνε πατρικές συμβουλές για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του  ευσεβούς Χριστιανού της Λακεδαίμονας ενόψει της εορτής του πολιούχου της Σπάρτης. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να έχει τη χάρη και την ευλογία του Οσίου Νίκωνος.
























  



Οδός Εμπόρων