Vekrakos
Spartorama | Θα προβάλλεται η ταινία κινουμένων σχεδίων «Η Οικογένεια Άνταμς - μεταγλωττισμένη» - (The Addams Family)

Θα προβάλλεται η ταινία κινουμένων σχεδίων «Η Οικογένεια Άνταμς - μεταγλωττισμένη» - (The Addams Family) - video

Spartorama 13/11/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία
Θα προβάλλεται η ταινία κινουμένων σχεδίων «Η Οικογένεια Άνταμς - μεταγλωττισμένη» - (The Addams Family)
Από Σάββατο 23/11 έως Τετάρτη 27/11 στις 5:00 μ.μ, στο Cinema Center, Κλεομβρότου 16 (απέναντι από τον ΟΤΕ Σπάρτης)
Οδός Εμπόρων

Ετοιμαστείτε να χτυπήσετε τα δάχτυλά σας ρυθμικά, με την αξέχαστη μελωδία της «Οικογένειας Άνταμς» η οποία επιστρέφει το Νοέμβριο στη μεγάλη οθόνη! 

Αυτή είναι η πρώτη κωμωδία κινουμένων σχεδίων στην οποία πρωταγωνιστεί αυτή η παράξενη, ανατριχιαστική οικογένεια, που ζωντανεύει τους χαρακτήρες με τον πιο τρυφερό και ευφάνταστο τρόπο! To προσεγμένο και ευρηματικό animation της ταινίας δίνει μια νέα πνοή και νέο... αίμα και ο «οικογενειακός τρόμος» αποκτά νέες, πιο ψυχαγωγικές διαστάσεις! 

Ένα... διαβολικό γύρισμα της μοίρας και η real estate δραστηριότητα μιας τηλεπερσόνας, θα οδηγήσουν τη λατρεμένη οικογένεια στο επίκεντρο ενός τυπικού, ασφαλούς και «καθαρού» προαστίου και τη μεγάλη κόρη σε ένα συμβατικό δημόσιο σχολείο. Φυσικά, οι Άνταμς δεν θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν σε κάθε νέα συνθήκη της γειτονιάς τους, αλλά οι γείτονές τους, οι συμμαθητές της μικρής και ο κοινωνικός περίγυρος, δεν θα αντέξουν και πολύ την εκκεντρικότητα και το goth μεγαλείο της αξιαγάπητης αλλά και ανατριχιαστικής οικογένειας. 

Μια φρέσκια animation ταινία ήταν η ιδανική λύση για να βρουν ξανά τη φωνή τους φέτος οι Άνταμς. Χάρη στο εξαιρετικά δουλεμένο σκίτσο και το πυκνό σενάριο της ταινίας, θα βρει ευκαιρία να «λάμψει» ξανά ο σκοτεινός και... «spooky» κόσμος τους και να τους γνωρίσει από την αρχή μια νέα γενιά θεατών. Οι μακάβριες συνήθειες των ηρώων θα έρθουν αντιμέτωπες με τον συντηρητισμό της φερόμενης ως «καλής» κοινωνίας και η και η αλλόκοτη συμπεριφορά τους θα συγκρουστεί με τα ήθη του επίπλαστου Αμερικάνικου ονείρου. Στην νέα περιπέτεια των Άνταμς, οι πιο κωμικές στιγμές θα προκύψουν από τα πιο τερατώδη περιστατικά της καθημερινότητας των Άνταμς. 

Η ταινία ανασύρει τα καλύτερα και πιο ουσιώδη πρωτογενή υλικά που έκαναν την Οικογένεια Άνταμς τόσο αγαπητή και ιδιαίτερη και τα προσαρμόζει σε μια σημερινή εποχή, όπου η διαφορετικότητα πρέπει να προστατευτεί και οι άνθρωποι που δεν συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις προσταγές του mainstream πρέπει να πάψουν να ανήκουν στο περιθώριο. 

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ: 

O Γκόμεζ είναι o καλοντυμένος πάτερ φαμίλιας. Πάντα κομψός και αληθινά ρομαντικός, μέσα στο αιματοβαμμένο περιβάλλον του και με τρόπους ενός αληθινού ευγενή, παρά την θανατερή ατμόσφαιρα που τον συνοδεύει. 

Η Μορτίσια αντιπροσωπεύει όλη τη μεγαλοπρέπεια της μητριαρχίας της goth φαμίλιας. Η ψιλόλιγνη φιγούρα της είναι πάντα κομψή και απόμακρη, με τα ίσια της μαλλιά να τονίζουν το χλωμό της πρόσωπο, αλλά η ίδια είναι πάντα δίκαιη και αποτελεσματική στο να κρατάει ενωμένη την οικογένεια. 

Η Γουένσντεϊ είναι η έφηβη κόρη που σε αυτήν την animation ταινία πρέπει να μάθει να συμπεριφέρεται με αποδεκτούς κοινωνικά τρόπους. Η ίδια έχει μια μπλαζέ αντιμετώπιση προς το θάνατο και περιφρονεί οτιδήποτε οι συνομήλικές της θεωρούν τρομακτικό. 

O Πάγκσλεϊ είναι το μικρό και ασυμμάζευτο αγόρι της οικογένειας που δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να φέρνει σε δύσκολη θέση την οικογένειά του και να επιδίδεται σε έναν καθημερινό «ανταγωνισμό φόνου» με τη μεγάλη του αδερφή. 

Ο εκκεντρικός (ακόμη και για τα δεδομένα των Άνταμς) Θείος Φέστερ φυσικά δε λείπει από τη νέα ταινία, μαζί με όλη την τρέλα και τον ηλεκτρισμό που κουβαλάει. Το παρόν δίνει ο υπηρέτης Λερτς, η Γιαγιά της οικογένειας αλλά και το κλασικό Πράγμα, το χέρι δηλαδή που περπατάει με τα δάχτυλα.

 

Οι χαρακτήρες της ταινίας, σε αυτήν την animation περιπέτεια, έχουν σχεδιαστεί με βάση το αρχικό σκίτσο με το οποίο παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό, μέσω του περιοδικού «New Yorker» το 1938 και οι σκηνοθέτες Κόνραντ Βέρνον και Γκρεγκ Τίρναν (Sausage Party & The Emoji Movie) επαναφέρουν την οικογένεια στην αρχική της αισθητική. 

Παρόλο που και η «Οικογένεια Άνταμς» έχει γνωρίσει animation εκδοχές για την τηλεόραση (μια το 1973 και μια το 1992), αυτή είναι η πρώτη κινηματογραφική τους περιπέτεια. Πάνε πολλά χρόνια από τις live action ταινίες που είχαν γνωρίσεις επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, που ήτα το «The Addams Family» (1991) και το «Addams Family Values» (1993), και μια νέα γενιά θεατών είναι έτοιμη να γνωρίσει τον μοναδικό και αλλόκοτα τρομακτικό κόσμο της! 

Αν ακόμη νομίζεις πως η οικογένειά σου είναι περίεργη, οι Άνταμς θα σε κάνουν να το ξανασκεφτείς!


Οδός Εμπόρων