Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/23580/

Spartorama - Print | Συζήτηση στη Βουλή ερώτησης Σ. Αραχωβίτη, με θέμα: «Εγγραφές και Μετεγγραφές μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης»

Συζήτηση στη Βουλή ερώτησης Σ. Αραχωβίτη, με θέμα: «Εγγραφές και Μετεγγραφές μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης»

Συζήτηση στη Βουλή ερώτησης Σ. Αραχωβίτη, με θέμα: «Εγγραφές και Μετεγγραφές μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης»
Περίπου 60 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης να βρίσκονται «στον αέρα» εδώ και δύο και πλέον μήνες
Οδός Εμπόρων

Από τις 2 μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου έγιναν δεκτές νέες ηλεκτρονικές εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών στα ΕΠΑΛ της χώρας. Δυστυχώς όμως, οι μαθητές αυτοί δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στους τομείς και τις ειδικότητες του ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα οι περίπου 60 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης να βρίσκονται «στον αέρα» εδώ και δύο και πλέον μήνες.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου και το Υπουργείο Παιδείας «κλείδωσαν» τη δύναμη του σχολείου με βάση τα στοιχεία του Ιουλίου, μέχρι 10/7, παρόλο που δόθηκε η δυνατότητα εγγραφών τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο με την ένταξη των μαθητών που έκαναν εγγραφή και μετεγγραφή τον Σεπτέμβριο.

Ακριβώς επειδή στη Δ/νση Β’θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας δεν «άνοιξε» ποτέ δεύτερη ημερομηνία μέσα στο Σεπτέμβριο, τα 60 αυτά παιδιά δεν εμφανίζονται να είναι ενταγμένα σε κάποιο τμήμα. Υπάρχει μόνο η ηλεκτρονική εγγραφή ή η μετεγγραφή τους που όντως τα δείχνει στο ΕΠΑΛ, αλλά από εκεί και πέρα την τοποθέτησή τους σε τμήματα δεν μπορεί να την κάνει ούτε ο Δ/ντης του ΕΠΑΛ ούτε της Β’θμιας, εφόσον δεν «άνοιξε» ποτέ αυτή η προθεσμία. 

Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει το Υπουργείο Παιδείας είναι το εξής: «Τι θα γίνει με τους 60 αυτούς μαθητές; Θα ενταχθούν σε τμήματα ή θα πρέπει να αποχωρήσουν τελικά από το ΕΠΑΛ; Επίσης, ποιοι είναι οι περιορισμοί που τίθενται σε ότι αφορά στις ετεροχρονισμένες εγγραφές/μετεγγραφές μαθητών;»