Vekrakos
Spartorama | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ιερά Μητρόπολή μας για τα προβλήματα στον οικογενειακό βίο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ιερά Μητρόπολή μας για τα προβλήματα στον οικογενειακό βίο

Spartorama 09/11/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία Παιδεία
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ιερά Μητρόπολή μας για τα προβλήματα στον οικογενειακό βίο
Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Οδός Εμπόρων

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολή μας, στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με έμφαση στις δομές της Εκκλησίας», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους, υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με θέμα: «Διαχείριση προβλημάτων οικογενειακού βίου». 

Η εναρκτήρια συνεδρία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Τσεραμιού. Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος τέλεσε τον Αγιασμό ευχόμενος ευόδωση των σκοπών του προγράμματος, το οποίο πραγματεύεται ένα σημαντικό θέμα για την νεοελληνική κοινωνία. Ακολούθησε ομιλία του διδάκτορα παιδιατρικής κ. Παρασκευά Κουτσοβίτη, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Οι επιπτώσεις του διαζυγίου στα μέλη της οικογένειας». 

Η δεύτερη συνεδρία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, επίσης στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Τσεραμιού. Ομιλητής ήταν ο Πανοσ. Αρχ. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η οικογένεια ως σύστημα, η λειτουργική οικογένεια, η κρίση στο θεσμό της οικογένειας». 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 11.00, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Αμυκλών, ομιλητής θα είναι ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πανοσ. Αρχ. Γρηγόριος Παπαθωμάς, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η εξισορρόπηση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής». 
  • Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 5.00 το απόγευμα, επίσης στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Αμυκλών, η κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος κοινωνικής θεολογίας και εκπαιδευτικός κα Μαριάννα Δρε, θα εισηγηθεί το θέμα: «Η περιγραφή και η σημασία του ρόλου του πατέρα και της μητέρας σε περιστάσεις κρίσης».
  • Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 11.00 το πρωί, στο Πνευματικό Ενοριακό Κέντρο Αφυσσού, ο διδάκτορας θεολογίας και εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Ελευθερίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πρωτ. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, θα μιλήσει με θέμα: «Προγράμματα ποιμαντικής για τον γάμο και την οικογένεια. Πρωτοβουλίες για δραστηριότητες και εκπαίδευση από την περίοδο προ του γάμου ως τον έγγαμο βίο και τις σχολές γονέων».
  • Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στις 11.00, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αφυσσού, με ομιλητή τον καθηγητή της θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πανοσ. Αρχ. Γρηγόριο Παπαθωμά, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ειδικά θέματα ποιμαντικής της οικογένειας – οι μεταβολές στις σύγχρονες κοινωνίες και η επίδραση τους στην οικογένεια. Νέες μορφές».

immspartis.gr





  


Οδός Εμπόρων