Vekrakos
Spartorama | Παρουσία του Στ. Αραχωβίτη η ανοιχτή συγκέντρωση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Ευρώτα

Παρουσία του Στ. Αραχωβίτη η ανοιχτή συγκέντρωση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Ευρώτα

Spartorama 02/11/2019 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Πολιτική
Παρουσία του Στ. Αραχωβίτη η ανοιχτή συγκέντρωση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Ευρώτα
Έμφαση δόθηκε επίσης στο τι παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 και για το έργο που έγινε τα χρόνια της διακυβέρνησής της έως σήμερα
Οδός Εμπόρων

Ανοιχτή συγκέντρωση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Ευρώτα πραγματοποιήθηκε στη Σκάλα την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019 με ομιλητή τον βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αραχωβίτη. 

Ήταν μια ιδιαίτερα ελπιδοφόρα εκδήλωση, καθώς παραβρέθηκε νέος κόσμος και έγινε γόνιμη συζήτηση για τρεις ώρες. 

Ο Σταύρος Αραχωβίτης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις πρώτες 110 μέρες της νέας κυβέρνησης και είπε χαρακτηριστικά, ότι «εφαρμόζει ΜΝΗΜΟΝΙΟ χωρίς να υπάρχει, με ταμεία γεμάτα και χωρίς μνημονιακές υποχρεώσεις προς όφελος ‘ημετέρων’  και σε βάρος του ελληνικού λαού».

Έμφαση δόθηκε επίσης στο τι παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 και για το έργο που έγινε τα χρόνια της διακυβέρνησής της έως σήμερα. 

Εκτενής αναφορά έγινε στο Δήμο Ευρώτα και συγκεκριμένα ο κ. Αραχωβίτης αναφέρθηκε στην υπογραφή για την εκκίνηση της διαδικασίας για την παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη και την κατασκευή της νέας γέφυρας του ποταμού Ευρώτα, ένα σημαντικό έργο για όλη τη Νότια Λακωνία,  καθώς και της ένταξης σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα του κτιρίου Μπασουράκου στη Σκάλα.

«Επιπλέον, είχαμε την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας «Κλημεντίνη» καθώς και την αποπληρωμή παλιών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων σε παραγωγούς, αγρότες και κτηνοτρόφους. Ο Δήμος Ευρώτα, επίσης, έλαβε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών, καθώς επίσης εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» για να καλύψει ζωτικές ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής. 

Ο Σταύρος Αραχωβίτης στο κλείσιμο της ομιλίας, κάλεσε τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να γίνουν μέλη της μεγάλης και ανοικτής "οικογένειας" του ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργηθεί μια νέα σχέση των πολιτών με την πολιτική, μια σχέση ελκυστική, ζωντανή και ουσιαστική.


Οδός Εμπόρων