Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/2274/

Spartorama - Print | Εκδήλωση του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

Εκδήλωση του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ - video

Εκδήλωση του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ
Στην πρόσκληση του Ιδρύματος ανταποκρίθηκαν φοιτητές της Νοσηλευτικής σχολής, εκπαιδευτικοί και μαθητές των 1ου και 7ου Γυμνασίου και του Ειδικού Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης για άλλη μία χρονιά, στο πλαίσιο του εορτασμού της 3ης Δεκεμβρίου ως Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες, πραγματοποίησε μία ξεχωριστή εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες του τόπου μας.

Στην πρόσκληση του Ιδρύματος ανταποκρίθηκαν φοιτητές της Νοσηλευτικής σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκπαιδευτικοί και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης, του Ειδικού Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Σπάρτης καθώς και του 7ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του Ιδρύματος π. Ιωάννης Προφύρης, τονίζοντας πως ο σεβασμός στην διαφορετικότητα και στην ιδιαιτερότητα οφείλει να είναι συνείδηση όλων μας επί καθημερινής βάσης. Ακολούθως απηύθυναν χαιρετισμό, ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κος Πέτρος Νταλιάνης, ο Σχολικός Σύμβουλος κος Ιωάννης Σαϊτάκης, η Προϊσταμένη Κοινωνικής Μέριμνας κα Παναγιώτα Φλεβαράκη, η Δ/ντρια του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Σπάρτης κα Σοφία Παινέση καθώς και οι Διευθυντές του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης και του 7ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης κ.κ Σταύρος Περγαντής και Παναγιώτης Τρακάκης αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τραγούδια αφιερωμένα στην Ημέρα ΑΜΕΑ από την χορωδία του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης. Στην συνέχεια η κα Αγγελική Πουλοπούλου, Προϊσταμένη Δ/νσης Περιφέρειας Πελοποννήσου και πτυχιούχος Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου, ανέπτυξε το θέμα: ‘’ Μπορώ να προσφέρω ό,τι και εσύ φτάνει να μου δώσεις τα εφόδια και την ευκαιρία.’’ Στην ομιλία της, η κα Πουλοπούλου αναφέρθηκε στην 3η Δεκεμβρίου και στον όρο Άτομα με Αναπηρίες, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την σπουδαιότητα των ρόλων της Εκκλησίας και της Πολιτείας απέναντι στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση ‘’Το αστέρι του Γίγαντα’’, που παρουσίασαν από κοινού τρόφιμοι του Ιδρύματος, μαθητές του Ειδικού Δημοτικού σχολείου καθώς και μαθητές του 7ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία των παιδιών σε αυτή την εκδήλωση πρόσφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους ένα σπουδαίο μάθημα αγάπης και ζωής.

Κατακλείοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος χάρισε στους παρευρισκόμενους τον πάντα μεστό και ωφέλιμο λόγο του. Αρχικά ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Εκπαίδευσης, της Περιφέρειας, καθώς και τα σχολεία για την παρουσία τους στο Ίδρυμα, ενώ στη συνέχεια επαίνεσε τους συντελεστές της όλης προσπάθειας. Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου αναφέρθηκε στον ορισμό της αγάπης τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να την προσφέρουμε απλόχερα στα άτομα με ειδικές ικανότητες.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κλήρωση, όπου δύο μαθητές παρέλαβαν ο καθένας ως δώρο μία μπάλα.


Video από Photoreporter.gr