Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/22420/

Spartorama - Print | «Ο Τουσκ, το Μνημόνιο και η Αρχαία Σπάρτη», από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Ο Τουσκ, το Μνημόνιο και η Αρχαία Σπάρτη», από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Ο Τουσκ, το Μνημόνιο και η Αρχαία Σπάρτη», από τον Βαγγέλη Μητράκο
«Ήταν εκείνος που μεταξύ άλλων πολλών απηύθυνε προς τον τότε πρωθυπουργό κ. Τσίπρα την ιταμή φράση "Game is Over" (το παιχνίδι τελείωσε)»
Οδός Εμπόρων

«Φανατικός θαυμαστής της Σπάρτης» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ, εκφράζοντας -παράλληλα- την επιθυμία να έρθει στη Σπάρτη ως «υψηλός» προσκεκλημένος.

Οι Έλληνες  δεν θα ξεχάσουν ΠΟΤΕ πως ο κ. Τουσκ, ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ήταν εκ των πρωτεργατών επιβολής στη χώρα μας του 3ου Μνημονίου (2015), το οποίο βούλιαξε οριστικά την Ελλάδα και τον Λαό της, για πολλές - πολλές 10ετίες, σε οικονομική και κοινωνική καταστροφή, σε ανθρωπιστική κρίση και σε απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας της.

Είναι χαρακτηριστικό πως τις ζοφερές εκείνες ημέρες η Guardian έγραψε ότι στην πρώτη τετραμερή συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ - Τουσκ και Τσίπρα  «ο Έλληνας πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε εικονικό πνιγμό»(!!!) ενώ ήταν εκείνος που μεταξύ άλλων πολλών απηύθυνε προς τον τότε πρωθυπουργό κ. Τσίπρα την ιταμή φράση  "Game is Over" (το παιχνίδι τελείωσε)  αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να του απαντήσει «Να μην υποτιμά το πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος». 

Ο κ. Τουσκ, που απαίτησε και πήρε -τελικά- μετά των άλλων εταίρων από την  τότε κυβέρνηση «Γη και Ύδωρ», σίγουρα θα γνωρίζει, ως γνώστης της Ελληνικής Ιστορίας, και την αντίληψη των Αρχαίων Σπαρτιατών σχετικά  με το θέμα.

 

16-10-2019
Βαγγέλης Μητράκος