Vekrakos
Spartorama | Η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος διαμέσου των κεντρικών οδών της Σπάρτης

Η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος διαμέσου των κεντρικών οδών της Σπάρτης - video

Πηγή 27/11/2016 Εκτύπωση Ελλάδα
Η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος διαμέσου των κεντρικών οδών της Σπάρτης
Μεγάλη λαμπρότητα στον εορτασμό, έδωσε η παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου
Οδός Εμπόρων

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, πάνδημη συμμετοχή και εκκλησιαστική κατάνυξη η Σπάρτη και η ευρύτερη περιοχή εόρτασαν και φέτος τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Νίκωνος του ”Μετανοείτε”, Πολιούχου αυτής. 

Ειδικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2016, έγινε η υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και των προσκεκλημένων Αρχιερέων στο Επισκοπείο. 

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, στον πανηγυρίσαντα περικαλλή Ιερό Ναό τελέσθηκαν αρχικά ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, τον οποίο συνεπικούρησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας, Κυθήρων, Φωκίδος και ο σεπτός Ποιμενάρχης μας.

Αμέσως μετά, και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος διαμέσου των κεντρικών οδών της Σπάρτης. Πλήθος χριστιανών παρακολούθησαν ευλαβώς την τελετή και συμπροσευχήθηκαν, για να έχουν την προστασία του Αγίου στη ζωή τους.

Από τους εκπροσώπους των αρχών και φορέων παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές κ.κ Αραχωβίτης, Δαβάκης, και Γρηγοράκος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκούρος, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Βαλιώτης, ο Δήμαρχος Δ. Καλαμάτας κ. Νίκας, ο Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Ρεκουνιώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Μαρουδάς, ο Διοικητής της Π.Υ Σπάρτης Πύραρχος κ. Ζαγκανάς, περιφερειακοί, δημοτικοί, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.







  

Δείτε τη λιτάνευση της ιερής εικόνας (απόσπασμα από την ζωντανή μετάδοση του Ionian Channel)


Οδός Εμπόρων