Vekrakos
Spartorama | Σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας: Συνάντηση με τους φορείς

Σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας: Συνάντηση με τους φορείς

Spartorama 10/10/2019 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία
Σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας: Συνάντηση με τους φορείς
Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κο Θεόδωρο Βερούτη & την Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής, κα Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου
Οδός Εμπόρων

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ κος Νίκος Καραλής μαζί με τον Πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας κο Σταύρο Λαμπρινάκο, την Πρόεδρο του Συλλόγου Σακχαρώδη Διαβήτη Λακωνίας κα Παναγιώτα Πρεκεζέ και την ταμία του Συλλόγου ΑμεΑ Λακωνίας κα Ελένη Κατσούλη, πραγματοποίησαν  επισκέψεις στην  Σπάρτη.

Στη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κο Θεόδωρο Βερούτη τέθηκαν από τον κο Καραλή και τους εκπροσώπους των φορέων  τα ζητήματα προσβασιμότητας στα δημόσια κτήρια  και υποδομές των πόλεων της Λακωνίας καθώς και τη δημιουργία δομών ΣΥΔ και ΚΔΗΦ. Επίσης ζητήθηκε να μεριμνήσει, σε  συνεννόηση με το δήμο Σπάρτης, για το λειτουργικό ζήτημα και των δύο συλλόγων-μελών οι οποίοι συστεγάζονται και για παροχή τουαλέτας στα γραφεία των συλλόγων, η οποία δεν έχει αδειοδοτηθεί.

Ο κος Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πρόθυμος να μεριμνήσει για όλα τα ζητήματα που αναφέρθηκαν και κίνησε τις διαδικασίες για την ενημέρωσή του σχετικά με τους διαθέσιμους πόρους προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση αυτών των δομών. Ιδιαίτερη  έμφαση έδωσε στη μελέτη βιωσιμότητας αυτών των έργων, καθώς και στη  συνεργασία με τους Δήμους για την επίλυση και βελτίωση των ζητημάτων προσβασιμότητας στη Λακωνία. Χαρακτήρισε επίσης απαραίτητη την συμβολή των ΑμεΑ στην υλοποίηση αυτών.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής, κα Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου η οποία ενημερώθηκε για όλα τα παραπάνω ζητήματα των δύο συλλόγων μελών, Η κα Αντιδήμαρχος δήλωσε πως θα μεριμνήσει και θα μελετήσει διεξοδικά την δημιουργία των παραπάνω δομών και την επίλυση των ζητημάτων των συλλόγων και των ΑμεΑ της πόλης. Τέλος πρότεινε την πραγμάτωση δράσεων κατόπιν συνεννόησης με τους συλλόγους ΑμεΑ, για την προώθηση της παιδείας και ενημέρωσης για τα ΑμεΑ.



  



Οδός Εμπόρων