Vekrakos
Spartorama | «Εμείς οι εν γάμω ζητούντες την χαρά», από τον Γεώργιο Κόρδη

«Εμείς οι εν γάμω ζητούντες την χαρά», από τον Γεώργιο Κόρδη

Γεώργιος Κόρδης 12/10/2019 Εκτύπωση Άρθρα Φιλοσοφία
«Εμείς οι εν γάμω ζητούντες την χαρά», από τον Γεώργιο Κόρδη
«Βαριόμαστε και τους ποιητάς και τους σοφούς και οποιονδήποτε άλλο με παρόμοιες τάσεις και απόψεις»
Οδός Εμπόρων

Διαβάζεις ολημέρα κι ακούς απόψεις και γνώμες επάνω στη ζωή και στους τρόπους που διαλέγουν οι άνθρωποι να ζήσουν και να επιχειρήσουν να χαρούν.

Ελάχιστες φορές διαβάζεις κάποια άποψη ανεκτική και φιλάνθρωπη. Τις περισσότερες φορές δυστυχώς οι άνθρωποι απλά ζητούν να δικαιώσουν την δική τους επιλογή τους κατακρίνοντας ή χλευάζοντας τες ζωές των άλλων που είναι διαφορετικές. Λες και δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να ζήσει κανείς και να βρει σπυρί χαράς πέρα απ΄ τον δικό τους.

Να, διάβαζα χτες σε τοίχο "φίλης" απόψεις κάποιου "σοφού" λέει αλλοδαπού λογοτέχνη για τον γάμο. Και οι απόψεις του, φαρμακερές, ξινές και ανόητες, αναπαράγονταν από τη "φίλη" και σχολιαζόταν από τις φίλες και τους φίλους της με περιφρόνηση για τον γάμο και την επιλογή αυτή πολλών ανθρώπων.

Κανείς δεν σε εμπόδισε να επιλέξεις να ζήσεις με τον τρόπο σου. Γιατί δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι που επέλεξαν να παντρευτούν και να νυμφευτούν πρέπει να κατακρίνονται και να θεωρούνται παρακατιανοί, συντηρητικοί και σχεδόν μαλάκες;

Ακατανόητα πράγματα που δείχνουν πως απλώς είμαστε πολύ μακρυά από κάποιο επίπεδο πολιτισμού και ας διαβάζουμε ολημέρα λογοτεχνία και εγχώριους και ξένους ποιητάς.

Ας ζήσει, αν τολμά δηλαδή, ο καθείς με τον τρόπο του και ας ζητήσει τη χαρά κι ας αφήσει, αν αντέχει το εύρος του μυαλού και της καρδιάς του, τους άλλους στις επιλογές τους και στην ησυχία τους.

Και παρακαλώ ας μην επικαλούμεθα ποιητάς και άλλους τινάς "σοφούς" για να στηρίξουμε την δική μας στενοκαρδία. Βαριόμαστε και τους ποιητάς και τους σοφούς και οποιονδήποτε άλλο με παρόμοιες τάσεις και απόψεις. Δε γουστάρουμε ορισμούς, γενικεύσεις και ετικέτες.

Καλημέρα από τα χιονισμένα Βραχώδη όρη της Αμερικής.

Γεώργιος Κόρδης


Οδός Εμπόρων