Vekrakos
Spartorama | Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τα εγκαίνια Ιερού Ναού στον Άγιο Δημήτριο Ζάρακος

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τα εγκαίνια Ιερού Ναού στον Άγιο Δημήτριο Ζάρακος

Spartorama 30/09/2019 Εκτύπωση Εκκλησία Λακωνία
Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τα εγκαίνια Ιερού Ναού στον Άγιο Δημήτριο Ζάρακος
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, κατά τη διάρκεια της τελετής, εξηγούσε στους ευλαβείς χριστιανούς τη διαδικασία και τους συμβολισμούς κάθε ενέργειας
Οδός Εμπόρων

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, στον Άγιο Δημήτριο Ζάρακος, τελέσθηκαν με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τα εγκαίνια του Ι.Ν Γεννήσεως της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, κατά τη διάρκεια της τελετής, εξηγούσε στους ευλαβείς χριστιανούς τη διαδικασία και τους συμβολισμούς κάθε ενέργειας. 

Με την ολοκλήρωση των εγκαινίων, ο εφημέριος του χωριού, π. Νεκτάριος Κουτσογιαννόπουλος, εξέφρασε εκ μέρος όλων των Ενορίτων την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους προς τον Σεβασμιώτατο, για τη διαρκή στήριξή του σε όλα τα θέματα που αφορούν στην Ενορία. Παράλληλα, με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 39 ετών από την Ενθρόνιση του Σεβ. Ποιμενάρχη μας στην Ιερά Μητρόπολή μας, ευχήθηκε τα έτη του να είναι πολλά, πολύκαρπα και καλλίκαρπα. 

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού ευχαρίστησε τον π. Νεκτάριο για τα καρδιακά του λόγια,  απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν, με οποιονδήποτε τρόπο, στην ανέγερση του Ναού, που πλέον αποτελεί έναν ακόμα "πνευματικό φάρο" για την περιοχή. Επίσης ευχαρίστησε τους κληρικούς που συμμετείχαν στην τελετή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Αρχιερατικό Επίτροπο Μολάων, Πανοσ. Αρχ. Γεράσιμο Πετρολέκα, που ήταν γενικός υπεύθυνος για τα εγκαίνια, τους καλλικέλαδους ιεροψάλτες και τον ευσεβή λαό που είχε κατακλύσει τον ναό και τον περιβάλλοντα χώρο. Ολοκληρώνοντας, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στους κατοίκους του χωριού, για την αξιοποίηση του Ιερού Ναού. 

(φωτογραφίες: Νικόλαος Σεϊτανάκης και Ανάργυρος Ευαγγελάκος)

immspartis.gr















  



Οδός Εμπόρων