Vekrakos
Spartorama | Με πρωτοβουλία Δαβάκη η συνάντηση Βορίδη με Λάκωνες κτηνοτρόφους

Με πρωτοβουλία Δαβάκη η συνάντηση Βορίδη με Λάκωνες κτηνοτρόφους

Spartorama 26/09/2019 Εκτύπωση Λακωνία
Με πρωτοβουλία Δαβάκη η συνάντηση Βορίδη με Λάκωνες κτηνοτρόφους
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο ζήτημα των εργατών γης, εξετάζεται με το συναρμόδιο υπουργό Εργασίας
Οδός Εμπόρων

Συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κύριος Μ. Βορίδης και οι σύλλογοι των Λακώνων κτηνοτρόφων, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη (δείτε και άρθρο εδώ). 

Ο κ. υπουργός άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των Λακώνων παραγωγών και έθεσε προς αυτούς αναλυτικά το σχεδιασμό της κυβέρνησης, που στοχεύει στην επίλυσή τους. 

Αναφέρθηκε στην καταπολέμηση της παράνομης ελληνοποίησης του γάλακτος, στη διασφάλιση της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της φέτας και στην προστασία του ελληνικού κρέατος, προβλήματα που θα αντιμετωπιστούν, όπως είπε, με την αυστηροποίηση των ποινών, με ισχυρότερους μηχανισμούς ελέγχου και νέες παρεμβάσεις στις ενδείξεις των συσκευασιών των προϊόντων.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο ζήτημα των εργατών γης, το οποίο όπως ανέφερε ο κ. υπουργός, εξετάζεται με το συναρμόδιο υπουργό Εργασίας. 

Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Δαβάκης δήλωσε τα ακόλουθα: 

«Είχαμε σήμερα με το φίλο υπουργό κ. Βορίδη, μια πρώτη επικοινωνία για να συζητήσουμε τα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν τους Λάκωνες κτηνοτρόφους. 

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διαπιστώσαμε από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας άριστη γνώση των θεμάτων και βούληση για να γίνουν ουσιώδη και προσεκτικά βήματα, που θα επιλύσουν μεγάλος μέρος των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο. Προς το σκοπό αυτό επίκεινται νομοθετικές πρωτοβουλίες και μέτρα.»


Οδός Εμπόρων