Vekrakos
Spartorama | Πρώτο περιφερειακό κανάλι το IONIAN TV στα Regional Media Awards 2016

Πρώτο περιφερειακό κανάλι το IONIAN TV στα Regional Media Awards 2016 - video

Spartorama 17/10/2016 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Πρώτο περιφερειακό κανάλι το IONIAN TV στα Regional Media Awards 2016
Το IONIAN TV πήρε 5 πρώτα βραβεία (gold) στην ενότητα περιφερειακή τηλεόραση, γεγονός που στο τέλος της βραδιάς του προσέδωσε το Grand TV Award, δίνοντας του την υψηλότερη διάκριση περιφερειακού τηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα
Οδός Εμπόρων

Την πρώτη θέση πανελληνίως κατέκτησε το IONIAN TV στην πρώτη διοργάνωση των Regional Media Awards 2016 και στην ενότητα Περιφερειακή Τηλεόραση. 

Το IONIAN πήρε 5 πρώτα βραβεία (gold) στην ενότητα περιφερειακή τηλεόραση, γεγονός που στο τέλος της βραδιάς του προσέδωσε το Grand TV Award, δίνοντας του την υψηλότερη διάκριση περιφερειακού τηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα!

Έτσι, η πανελλαδική αυτή πρωτιά για το 2016, ήρθε στην Περιφερειακή τηλεοπτική ζώνη 6 της Πελοποννήσου – Νοτίου Ιονίου και Νοτίου Στερεάς Ελλάδος στην οποία ανήκει το ΙΟΝΙΑΝ. 

Οι πέντε ενότητες βράβευσης του ΙΟΝΙΑΝ:

  • Gold Βραβείο στην ενότητα TV, κατηγορία: Vertical Content
  • Gold Βραβείο στην ενότητα TV, κατηγορία: Best Public Interest
  • Gold Βραβείο στην ενότητα TV, κατηγορία: Creative
  • Gold Βραβείο στην ενότητα TV, κατηγορία: Below the Line Communication
  • Gold Βραβείο στην ενότητα TV, κατηγορία: Κοινωνική Προσφορά / CSR

Ο πανελλαδικός τίτλος Grand TV Awards στο ΙΟΝΙΑΝ ήταν η έκπληξη της βραδιάς! 

Το βραβείο απένημε τιμητικά στον Σπύρο Καμπιώτη – διευθυντή και διευθύνοντα συμβούλου του ΙΟΝΙΑΝ, ο Δήμαρχος του Πειραιά Γιάννης Μώραλης

«Η περιφερειακή τηλεόραση φυλάσσει Θερμοπύλες… και θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όλοι εκείνοι που θα ασχοληθούν με το ρόλο και τις προϋποθέσεις της… Δεν είναι οι οικονομικές δυνατότητες αυτές που χτίζουν τα περιφερειακά μέσα… Το στοίχημα είναι να είσαι χρήσιμος στις τοπικές κοινωνίες…» είπε ο Σπύρος Καμπιώτης, ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε, όλους όσους τον πίστεψαν και συνεχίσουν να τον στηρίζουν, τους εμπνευστές, την κριτική επιτροπή και τον διοργανωτή (Boussias Communications), της μοναδικής βραδιάς, που θα αποτελέσει το ξεκίνημα μιας νέας αγωνιστικής άμιλλας και ποιοτικής προσπάθειας για τα ξεχασμένα μέσα της επαρχίας. Έδωσε συγχαρητήρια στους συναδέλφους συμμετέχοντες και δήλωσε ότι αυτά τα βραβεία είναι ευθύνη για μια σοβαρή συνέχεια και μια διαφορετική ποιοτική προσπάθεια. 

Σημαντικά ήταν τα σχόλια των παρευρισκομένων αφού το ΙΟΝΙΑΝ έκανε την διαφορά της βραδιάς εμφανιζόμενο στο χώρο ως ομάδα και ορίζοντας συνεργάτες του για την παραλαβή των βραβείων. Μοναδική ήταν η στιγμή που ο συνεργάτης και παρουσιαστής της εκπομπής «Σκέψου Διαφορετικά», Γεράσιμος Φεσσιάν (ΑΜΕΑ) ήρθε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο Κοινωνικής ευθύνης του καναλιού, γεμίζοντας την αίθουσα ενθουσιασμό και ελπίδα.rte ολοκληρώθηκε διοργάνωση των Regional Media Awards, όπου για πρώτη φορά η Περιφέρεια και τα Τοπικά Μέσα είχαν την μοναδική ευκαιρία να αναδείξουν την δυναμική τους στην ευρύτερη αγορά της Επικοινωνίας.

Με πρωταγωνιστές τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα (Εφημερίδες, Περιοδικά, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο & sites) την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στις 19:30, στην καρδιά της Αθήνας και στον πολυχώρο Gazarte ολοκληρώθηκε διοργάνωση των Regional Media Awards, όπου για πρώτη φορά η Περιφέρεια και τα Τοπικά Μέσα είχαν την μοναδική ευκαιρία να αναδείξουν την δυναμική τους στην ευρύτερη αγορά της Επικοινωνίας.

Πρόκειται για τα βραβεία, τα οποία διοργάνωσε για πρώτη φορά η Boussias Communications με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα (Εφημερίδες, Περιοδικά, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο και sites) στη χώρα μας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Κωνσταντίνος Καμάρας, ο οποίος αναφέρθηκε σε διεθνή παραδείγματα τοπικών μέσων με εθνικό εκτόπισμα και επεσήμανε ότι στις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν υπήρχαν πάρα πολλές εξαιρετικές δουλειές, χαρακτηρίζοντας τα τοπικά και περιφερειακά μέσα ως «ευρηματικά, εξαιρετικά και ποιοτικά παρά τους πενιχρούς πόρους που έχουν στη διάθεσή τους». Μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η διεθνής εμπειρία δείχνει πως η ποιότητα και η δυναμική των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης αποτελούν καθρέπτη της υπόστασης και των δυνατοτήτων των τοπικών κοινωνιών. Ευτυχώς, παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχουν πολλά εξαιρετικά παραδείγματα που λειτουργούν ως κοιτίδες ελπίδας και αισιοδοξίας. Ώρα να αναδειχθούν, ώρα να βραβευθούν». 

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν και απένειμαν τα GRAND Awards ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, καθώς και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γ. Μώραλης. 

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν οι απονομές των GRAND βραβείων τα οποία κέρδισαν:

  • Στην ενότητα εφημερίδες-Περιοδικά η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Πύργου
  • Στην ενότητα Τηλεόραση το IONIAN TV
  • Στην ενότητα Ραδιόφωνο το RADIO 9.84FM και το Παιδικό Ραδιόφωνο FAMILY FM 89.5, λόγω ισοβαθμίας
  • Στην ενότητα Digital Media το Cretalive.gr 

Οι ενότητες περιελάμβαναν:

  1. Press (Εφημερίδες – Περιοδικά)
  2. Radio
  3. TV
  4. Digital Media

Grand Awards

Grand βραβείο απονεμήθηκε στο μέσο εκείνο που συγκέντρωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία από τους πόντους που προέκυψαν από το σύνολο των βραβείων που θα έχει συγκεντρώσει στις διαφορετικές κατηγορίες υποψηφιότητας.


  



Οδός Εμπόρων