Vekrakos
Spartorama | Επανέρχεται το θέμα της εκλογής εκπροσώπων στο Δ. Σ. ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 25/9

Επανέρχεται το θέμα της εκλογής εκπροσώπων στο Δ. Σ. ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 25/9

Spartorama 20/09/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Λακωνία Πολιτική
Επανέρχεται το θέμα της εκλογής εκπροσώπων στο Δ. Σ. ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 25/9
Κατόπιν αιτήματος της δημοτικής παράταξης «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης»
Οδός Εμπόρων

Κατόπιν αιτήματος της δημοτικής παράταξης «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης», στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 25/9/2109, ως τρίτο θέμα στην ατζέντα θα συζητηθεί το ακόλουθο: 

«Περί ανακλήσεως της αριθ. 366/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη νέας απόφασης για εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Σπάρτης ως μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου (αίτημα δημοτικής παράταξης ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ)», με εισηγητή τον κ. Σταύρο Αργειτάκο.

-------

Υπενθυμίζεται ότι στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 16/9/2019, 8ο θέμα στην ατζέντα ήταν «Ορισμός μελών για συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου» με εισηγητή τον κ. Μιχάλη Βακαλόπουλο 

Εκλεγμένος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι ο κ. Σταύρος Αργειτάκος. 

Βάσει Νόμου οι προτεινόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκλέγονται μετά από ψηφοφορία. Η πλειοψηφούσα παράταξη προτείνει τους δυο Δημοτικούς Συμβούλους και ένας τρίτος εκλέγεται από την αντιπολίτευση. 

Η παράταξη Δούκα πρότεινε τους κ.κ. Χρήστο Κανακάκο και Δημήτρη Καπονικλό (δυο υποψήφιοι για τις δυο θέσεις που δικαιούται), η παράταξη Αργειτάκου τον επικεφαλής της και η παράταξη Βαλιώτη τον κ. Δημήτρη Αποστολάκο (και όχι τον εαυτό του όπως ανέμεναν πολλοί). Οι δυο τελευταίες υποψηφιότητες τέθηκαν (για μία θέση της αντιπολίτευσης)  σε μυστική ψηφοφορία.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είχαν ως εξής:

  • Δημήτρη Αποστολάκος: 21 ψήφοι
  • Σταύρος Αργειτάκος: 14 ψήφοι
  • Λευκά:1 φήφος

Επομένως ο κ. Αργειτάκος ως μη προτεινόμενος από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης παύει να συμμετέχει στο Δ.Σ. του ΦΟΣΔΑ, ούτε και ως απλό μέλος.


Οδός Εμπόρων