Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/20239/

Spartorama - Print | Ο εορτασμός των Ονομαστηρίων του Σεβ. Ποιμενάρχη μας

Ο εορτασμός των Ονομαστηρίων του Σεβ. Ποιμενάρχη μας

Ο εορτασμός των Ονομαστηρίων του Σεβ. Ποιμενάρχη μας
Στην Ιερά Μητρόπολή μας φυλάσσεται απότμημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευσταθίου, το οποίο θα τεθεί για δύο ημέρες σε προσκύνηση
Οδός Εμπόρων

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 η Αγία Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας άγει τα σεπτά Ονομαστήριά του. 

Στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, την παραμονή της εορτής και ώρα 18.30, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου. Το πρωί της εορτής θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία μετ’  αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Στην Ιερά Μητρόπολή μας φυλάσσεται απότμημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευσταθίου, το οποίο θα τεθεί και τις δύο ημέρες σε προσκύνηση, για ευλογία του Ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού μας. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας την κυριώνυμη ημέρα της εορτής θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων και ΑΜΕΑ "η Αγία Παρασκευή" στους Μολάους. Θα επακολουθήσει η λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Αγίου εντός του Ιδρύματος, προπορευομένης της Φιλαρμονικής Μολάων, προς ενίσχυση των τροφίμων και των εργαζομένων.