Vekrakos
Spartorama | Σάββας Βελισσάρης: Ο απολογισμός της πενταετίας και η συγγνώμη προς αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν για μια νέα τετραετία

Σάββας Βελισσάρης: Ο απολογισμός της πενταετίας και η συγγνώμη προς αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν για μια νέα τετραετία

Spartorama 12/09/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Πολιτική
Σάββας Βελισσάρης: Ο απολογισμός της πενταετίας και η συγγνώμη προς αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν για μια νέα τετραετία
«Θα προσφέρω τη βοήθεια μου και την πείρα μου στον επόμενο πρόεδρο του Ν.Π. Αθλητισμού για να καταφέρει ότι εγώ δεν μπόρεσα»
Οδός Εμπόρων

Ο κ. Σάββας Βελισσάρης, τέως πρόεδρος του ακέφαλου μέχρι σήμερα Νομικού Προσώπου Αθλητισμού του Δήμου Σπάρτης απέστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση (σημειώνεται ότι ο κ. Βελισάρης στις πρόσφατες εκλογές εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του κ. Βαλιώτη, αλλά υπέβαλε την παραίτηση του και δεν προσήλθε στην ορκωμοσία): 

 

«Αγαπητές φίλες και φίλοι  στις 31-08-2019 ολοκληρώθηκε  η θητεία μου ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού. 

Ήταν 5 χρόνια δύσκολα που ξεκίνησαν από τη μεριά μου, με όραμα και επιθυμία ουσιαστικής και  ανιδιοτελής προσφοράς για την πόλη μας. 

Ξεκίνησαν με διάθεση να γίνουν έργα υποδομών και όχι μόνο αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις που ναι κι αυτές είναι απαραίτητες, αλλά η πόλη μας υποφέρει από έργα ουσίας και υποδομών. 

Όλα αυτά τα χρόνια αποποιήθηκα τον μισθό που δικαιούμουν σύμφωνα με το νόμο  για να τον προσθέσω στα έσοδα του Δήμου. 

Χρησιμοποιούσα το προσωπικό μου τηλέφωνο για τις υποθέσεις του δήμου και ταξίδεψα επανειλημμένα στο υπουργείο με δικά μου έξοδα για να προωθηθούν τα έργα του Ν.Π. Αθλητισμού. 

Πλήρωσα από την τσέπη μου για να τελειώσουν στην ώρα τους δουλειές που έπρεπε να γίνουν. 

Καταφέραμε να μειώσουμε κατά 50 τον προϋπολογισμό του Σπάρταθλον και άλλων εκδηλώσεων χωρίς να χάσουν τίποτα από την αίγλη τους. 

  • Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο  αθλητικό  κέντρου Παρορίου και αν και στην μελέτη προβλέπεται  ένα  ακόμα γήπεδο τένις και έχει εγκριθεί και δημοπρατηθεί εδώ και 2 χρόνια, ακόμα τα γραφειοκρατικά έγγραφα γυρνάμε πίσω με την ένδειξη «ορθή επανάληψη» για μια ή δύο λάθος διατυπώσεις
  • Δρομολογήθηκε  ο  πλαστικός χορτοτάπητας στο γήπεδο των Χρυσάφων  εντάχθηκε, δημοπρατήθηκε αλλά τα γραφειοκρατικά έγγραφα γυρνάνε πίσω  με την ένδειξη  «ορθή επανάληψη»
  • Ολοκληρώθηκε  η αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου Σπάρτης, τα αποδυτήρια, οι κερκίδες που έγιναν με χρήματα των δημοτών για να παίξει η «πολύπαθη» ομάδα της Σπάρτης. 

Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα μέσα σ΄ αυτά τα χρόνια αν και τώρα κοιτάζοντας από απόσταση θεωρώ πως έγιναν αρκετά, αν αναλογιστώ  τις  δυσκολίες, τις ουσιαστικές ελλείψεις σε έμψυχο και άψυχο υλικό και τις αλλεπάλληλες και πολλές φορές αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στον προγραμματισμό μου. 

Πίστεψα και πιστεύω στον Βαγγέλη Βαλιώτη. 

Έβλεπα τον πόλεμο που του γινόταν από όλες τις μεριές, εσωτερικά και εξωτερικά και αν και είχα ήδη αποφασίσει πως οι πολιτικοί αλλά και η πολιτική είναι κάτι που δεν με εκφράζει, κατέβηκα υποψήφιος με την παράταξη του, γιατί ήξερα πως για το καλό της πόλης και για να συνεχίσει το έργο του -που με πολύ κόπο είχε αρχίσει να μπαίνει σε τροχιά- έπρεπε να σταθώ δίπλα του. 

Δυστυχώς η απόφαση των δημοτών ήταν διαφορετική. 

Ζητώ συγνώμη από τους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν για μια ακόμη τετραετία αλλά δεν θα μπορέσω να τους εκπροσωπήσω. 

Έχω ήδη υποβάλλει την παραίτηση μου. 

Εύχομαι η καινούρια δημοτική αρχή να τα καταφέρει καλύτερα. 

Θα προσφέρω τη βοήθεια μου και την πείρα μου στον επόμενο πρόεδρο του Ν.Π. Αθλητισμού για να καταφέρει ότι εγώ δεν μπόρεσα. 

Ευχαριστώ για την κατανόηση 

Σάββας Βελισσάρης»


Οδός Εμπόρων