Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/20201/

Spartorama - Print | «Διαβάσεις Πεζών», από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Διαβάσεις Πεζών», από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Διαβάσεις Πεζών», από τον Βαγγέλη Μητράκο
«Σε ποια πόλη της Ελλάδας χρειάζεται να «τειχιστούν» οι διαβάσεις με κολονάκια...»
Οδός Εμπόρων

Σε ποια πόλη της Ελλάδας χρειάζεται να «τειχιστούν» οι διαβάσεις με κολονάκια, προκειμένου να μην παρκάρουν πάνω τους οι απαίδευτοι και χωρίς κοινωνική συνείδηση πολίτες - οδηγοί;

Μπράβο στο νέο αρμόδιο αντιδήμαρχο Σπάρτης για την άμεση παρέμβαση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης και… να μην πτοηθεί από τα «εξ αμάξης» που θα ακούσει. Άλλωστε, αυτή είναι η «πολιτική» εκείνων που θεωρούν την πόλη τσιφλίκι τους: Να εκφοβίζουν με την απειλή του πολιτικού κόστους  και την προσπάθεια  προσωπικής απαξίωσης τους εκάστοτε αρμοδίους, προκειμένου να εγκαταλείπουν ή να αναιρούν αποφάσεις, που θεωρούν ότι θίγουν την χωρίς όρια ανάρμοστη κοινωνική συμπεριφορά τους.

Κι επειδή γρήγορα τα κολονάκια θα «κατεδαφιστούν» σε «πονηρές» ώρες και με πονηρούς τρόπους, να έχει ο αντιδήμαρχος αποθηκεύσει ικανό αριθμό απ’  αυτά, ώστε, αμέσως, να τα αντικαθιστά, μέχρις ότου κάποιοι να το πάρουν απόφαση ότι πρέπει να σέβονται τις διαβάσεις και τα δικαιώματα των πεζών σ’ αυτήν την πόλη.

Κι ακόμα να αναπληρώσει ο αντιδήμαρχος όσα κολονάκια είχαν τοποθετηθεί από την προηγούμενη δημοτική σε ράμπες πεζοδρομίων και σε γωνίες κεντρικών δρόμων και, πια, δεν υπάρχουν.

Η μάχη της καθημερινότητας είναι μια μάχη μεγάλη και πρέπει να κερδηθεί.

 

9-9-2019
Βαγγέλης Μητράκος