Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/1945/

Spartorama - Print | Δείτε πως τιμάται ο Λεωνίδας και οι τριακόσιοι

Δείτε πως τιμάται ο Λεωνίδας και οι τριακόσιοι

Δείτε πως τιμάται ο Λεωνίδας και οι τριακόσιοι
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 24 - 25 Σεπτεμβρίου θα γιορταστούν τα φετινά «Θερμοπύλεια» ... αλλά στη Λαμία!
Οδός Εμπόρων

Ο Δήμος Λαμιέων φέτος δίνει ιδιαίτερη σημασία και προσπαθεί να αναβαθμίσει το θεσμό των «Θερμοπυλείων». Μάλιστα ο Δήμαρχος Λαμιέων με ανάρτησή του στο δικό του προφίλ στο facedook προσκαλεί όλους τους δημότες στα «Θερμοπύλεια 2016», στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, «στη δική μας γιορτή ιστορίας και πολιτισμού...», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Νίκος Σταυρογιάννης. 

Διαβάστε την ανάρτηση.

«Με σεβασμό στην Ιστορία και με γνώμονα την επιθυμία μας να αναδείξουμε και να αναβαθμίσουμε το θεσμό των Θερμοπυλείων, διοργανώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα Θερμοπύλεια 2016, τη δική μας γιορτή ιστορίας και πολιτισμού!

Η υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας, θάρρους και αυταπάρνησης του Λεωνίδα και των συντρόφων του, αποτελεί βαρυσήμαντο σημείο αναφοράς στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια Ιστορία.

Μέσα από μια σειρά ποικίλων πολιτιστικών δράσεων, συνεχίζουμε τη συντονισμένη προσπάθεια για ορθολογική ανάδειξη και προβολή του ιστορικού χώρου των Θερμοπυλών. Ταυτόχρονα όμως, επιχειρούμε μέσα από ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων να παρακινήσουμε κάθε πολίτη αυτού του τόπου να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην Ιστορία, ένα βήμα πιο κοντά στις ρίζες του.

Ως Δήμαρχος Λαμιέων, ως λάτρης της Ιστορίας αλλά, κυρίως, ως πολίτης αυτού του τόπου, σας προσκαλώ όλους στα Θερμοπύλεια 2016, στις 24 & 25 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, στη δική μας γιορτή ιστορίας και πολιτισμού»!

Νίκος Σταυρογιάννης, Δήμαρχος Λαμιέων