Vekrakos
Spartorama | Εθιμοτυπική επίσκεψη Εκπροσώπου Πρεσβείας Ρουμανίας στο Δήμο Σπάρτης

Εθιμοτυπική επίσκεψη Εκπροσώπου Πρεσβείας Ρουμανίας στο Δήμο Σπάρτης

Spartorama 06/09/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Εθιμοτυπική επίσκεψη Εκπροσώπου Πρεσβείας Ρουμανίας στο Δήμο Σπάρτης
Κύριο θέμα η διευκόλυνση της διαδικασίας ψηφοφορίας για τους υπηκόους Ρουμανίας, που διαμένουν στο νομό Λακωνίας, ενόψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα τους
Οδός Εμπόρων

Εθιμοτυπική επίσκεψη από την Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αποστολής της Πρεσβείας Ρουμανίας στη χώρα μας κα Ζαμφιράκε Χριστίνα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, στα γραφεία του Δήμου Σπάρτης. Την υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Μιχαήλ Βακαλόπουλος, όπου συνδιαλέχθηκαν σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα. 

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους τέθηκε το θέμα διεξαγωγής των επικείμενων Προεδρικών Εκλογών στη Ρουμανία, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 και η συμβολή του Δήμου Σπάρτης στη διευκόλυνση της διαδικασίας ψηφοφορίας για τους υπηκόους Ρουμανίας, που διαμένουν στο νομό Λακωνίας. Ειδικότερα, εξετάστηκε η προοπτική λειτουργίας εκλογικού κέντρου στην πόλη της Σπάρτης, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους υπηκόους Ρουμανίας του νομού Λακωνίας, καθώς και των όμορων νομών Μεσσηνίας και Αρκαδίας. 

Ο κ. Βακαλόπουλος διαβεβαίωσε την Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αποστολής της Πρεσβείας Ρουμανίας στην Ελλάδα, ότι η δημοτική αρχή θα συνεισφέρει με κάθε πρόσφορο μέσο στην εξυπηρέτηση των Ρουμάνων υπηκόων, που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Συγχρόνως, τη διαβεβαίωσε, πως η συνεργασία του Δήμου Σπάρτης με την Πρεσβεία και το Προξενείο της Ρουμανίας στην Ελλάδα θα συνεχισθεί, σε πνεύμα αγαστής σύμπνοιας.



  


Οδός Εμπόρων