Vekrakos
Spartorama | Επιστολή ΟΕΒΕΛ προς Ολυμπία Οδό για τη μη αναγραφή της Σπάρτης στον κόμβο εισόδου στον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑ

Επιστολή ΟΕΒΕΛ προς Ολυμπία Οδό για τη μη αναγραφή της Σπάρτης στον κόμβο εισόδου στον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑ

Spartorama 02/09/2019 Εκτύπωση Λακωνία
Επιστολή ΟΕΒΕΛ προς Ολυμπία Οδό για τη μη αναγραφή της Σπάρτης στον κόμβο εισόδου στον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑ
Συγκεκριμένα, αναγράφονται η Τρίπολη, η Καλαμάτα και το Ναύπλιο, ενώ, αντίθετα, σε ουδεμία πινακίδα δεν αναγράφεται η Σπάρτη
Οδός Εμπόρων

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας (Ο.Ε.Β.Ε.Λ.) απέστειλε στην Ολυμπία Οδό την ακόλουθη επιστολή:              


«Σπάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2019

Αρ. πρωτ.: 307 

Προς την

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ
Εταιρία Παραχώρησης για τον αυτοκινητόδρομο
Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα 

Κοινοποίηση:

  • Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κ. Βερούτη Θεόδωρο.
  • Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Δούκα Πέτρο.
  • Βουλευτές Λακωνίας, κ.κ. Δαβάκη Αθανάσιο, Κρητικό Νεοκλή, Αραχωβίτη Σταύρο.
  • Πρόεδρο Επιμελητηρίου Λακωνίας, κ. Παναρίτη Ιωάννη.
  • ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ.
  • ΜΜΕ Λακωνίας. 


Στον αυτοκινητόδρομο «Αθήνα>Κόρινθος>Πάτρα», και στο ρεύμα προς Πάτρα, στο ύψος προ του ανισόπεδου κόμβου εισόδου στον αυτοκινητόδρομο «Κόρινθος>Τρίπολη>Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο>Σπάρτη» παρατηρούμε ότι στις πληροφοριακές πράσινες πινακίδες αναγράφονται οι τρεις από τις τέσσερις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων (Νομών) της Πελοποννήσου στις οποίες οδηγεί απ΄ το σημείο εκείνο ο αυτοκινητόδρομος του «ΜΟΡΕΑ».

Συγκεκριμένα, αναγράφονται η Τρίπολη, η Καλαμάτα και το Ναύπλιο, ενώ, αντίθετα, σε ουδεμία πινακίδα δεν αναγράφεται η Σπάρτη. Μάλιστα, σε νέα πινακίδα που τοποθετήθηκε πολύ προσφάτως, αναγράφεται και το Άργος.

Επειδή η Σπάρτη, πέρα των τυπικών χαρακτηριστικών του νόμου, ως πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας που είναι, διαθέτει και άλλα υπέρτατα -αναγόμενα στο ένδοξο και παγκοσμίως γνωστό παρελθόν της- χαρακτηριστικά, τα οποία καθιστούν αναγκαία την αναγραφή της στις πληροφοριακές πινακίδες εισόδου στην Πελοπόννησο, εντός του αυτοκινητοδρόμου ευθύνης σας, ενός οδικού δικτύου στρατηγικής σημασίας, που συνδέει τρεις Περιφέρειες και την πρωτεύουσα της χώρας με τη σημαντικότερη πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη, το λιμάνι της Πάτρας.

Επειδή η μη αναγραφή της Σπάρτης στο συγκεκριμένο κόμβο του αυτοκινητοδρόμου σας συνιστά ελλιπή ενημέρωση και, είναι βέβαιο ότι σε πολλούς οδηγούς που έχουν ως προορισμό τη Σπάρτη και τη Λακωνία δημιουργεί σύγχυση. 

Παρακαλούμε,

όπως προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες και ενδεδειγμένες ενέργειες, ώστε, με τον ίδιο τρόπο που αναγράφονται οι τρεις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων της Πελοποννήσου (συν το Άργος), να αναγραφεί και η Σπάρτη.

Επιπλέον, η αναγραφή της Σπάρτης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στον εν λόγω κόμβο και στις πληροφοριακές πινακίδες του αντιθέτου ρεύματος (από Πάτρα προς Αθήνα).

 

Με Εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο πρόεδρος
Σωτήρης Ροϊνός
6937-134229
sroinos@gmail.com

Ο γενικός γραμματέας
Σωτήρης Ηλιόπουλος
6937-333221
sotirios.iliopoulos@gmail.com»


Οδός Εμπόρων