Vekrakos
Spartorama | Παραίτηση τεσσάρων μελών του τοπικού συμβουλίου του Αγ. Ιωάννη - Δήμου Ευρώτα λόγω του Ν. 4623/19

Παραίτηση τεσσάρων μελών του τοπικού συμβουλίου του Αγ. Ιωάννη - Δήμου Ευρώτα λόγω του Ν. 4623/19

Spartorama 29/08/2019 Εκτύπωση Άνθρωποι! Λακωνία Πολιτική
Παραίτηση τεσσάρων μελών του τοπικού συμβουλίου του Αγ. Ιωάννη - Δήμου Ευρώτα λόγω του Ν. 4623/19
Το πιθανότερο είναι να γίνουν επαναληπτικές εκλογές για την κάλυψη των τεσσάρων θέσεων
Οδός Εμπόρων

Την μη αποδοχή του αξιώματος του Τοπικού Συμβούλου κατέθεσαν τέσσερα εκλεγμένα μέλη, μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρόεδρος του Τ.Σ Ιωάννης Μπόκος στον Δήμαρχο Ευρώτα    

Ο λόγος της μη αποδοχής του αξιώματος ,όπως αναφέρεται στο κείμενο είναι η αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας και η υποβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο συγκεκριμένο Τ.Σ δεν υπάρχουν αναπληρωματικά μέλη. Μετά την παραίτηση των τεσσάρων μελών υπάρχει μόνο Πρόεδρος και το πιθανότερο είναι επαναληπτικές εκλογές για την κάλυψη των 4 θέσεων.

Το πλήρες κείμενο:

«Προς: Δήμαρχο Ευρώτα

κ. Δήμο Βέρδο

Άγιος Ιωάννης 19/8/2019

Θέμα: «Παραίτηση - μη αποδοχή αξιώματος εκλεγμένων τοπικών συμβούλων Τ.Κ Αγ. Ιωάννη»

Οι κάτωθι εκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι από τις πρόσφατες δημοτικές – τοπικές εκλογές  της 26ης Μαϊου 2019 δεν αποδεχόμαστε το αξίωμα του τοπικού συμβούλου στην Τ.Κ Αγίου Ιωάννη Δήμου Ευρώτα.

Μετά από συζήτηση μεταξύ μας και την διαλογική συζήτηση με τους συγχωριανούς μας  δεν είναι δυνατόν να παίζουμε τον ρόλο του κομπάρσου μετά και την ψήφιση του νέου νόμου 2623/19.

Τα τοπικά συμβούλια  και ο Πρόεδρος έχουν μόνο εισηγητικό χαρακτήρα ,χωρίς καμμιά αρμοδιότητα για την επίλυση των προβλημάτων  του χωριού μας που πλέον θα αποφασίζει μόνο ο Δήμαρχος, η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ούτε καν το δημοτικό συμβούλιο.

Στις εκλογές της 26ης Μαϊου  καταθέσαμε ένα πρόγραμμα και ζητήσαμε από τους συγχωριανούς μας  να μας ψηφίσουν με βάση τον ν. 4555/18 «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ».

Είναι βέβαιο ότι θα επιζητούσαμε την συνεργασία με τον εκλεγμένο δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα, όμως θα είχαμε πρωτοβουλίες και αρμοδιότητες για την λύση προβλημάτων της καθημερινότητας και αποφάσεις για τις ιεραρχήσεις των έργων και των εργασιών για την Τ.Κ Αγ. Ιωάννη, όπως προβλέπεται από τους ΚΑΠ και το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Με την κατάθεση της μη αποδοχής από το αξίωμα των τοπικών συμβούλων της Τ.Κ Αγίου Ιωάννη του Δήμου Ευρώτα δεν οφείλεται σε προσωπικές φιλοδοξίες. Αντίθετα με σεβασμό στην δημοκρατία και στην κυρίαρχη έκφραση του λαού, ενημερώνουμε δια του δημάρχου Ευρώτα το δημοτικό συμβούλιο  την τοπική κοινωνία ότι παραμένουμε ενεργοί πολίτες  με δράση και δραστηριότητες  για την καλυτέρευση και την επίλυση των προβλημάτων του χωριού μας.

Είναι σίγουρο ότι η τοπική κοινωνία κατανοεί και αποδέχεται την πράξη μας, ως πράξη σεβασμού απέναντι της ,χωρίς μισόλογα και κοροϊδίες.

Στην δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Τοπικά Συμβούλια εμείς παραμένουμε ενεργοί πολίτες και πιστεύουμε σε μια επόμενη φάση θα μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τα πράγματα του χωριού μας.

Άλλωστε ο πρώην Πρόεδρος του χωριού μας, Ιωάννης Μπόκος έχει αποδείξει έμπρακτα με την δραστηριότητα του τι έχει καταφέρει στην αναβάθμιση του Αγίου Ιωάννη.

Παρακαλούμε να γίνει αποδεκτή η μη αποδοχή του αξιώματος ως τοπικών συμβούλων της Τ.Κ Αγίου Ιωάννη Δήμου Ευρώτα.

Οι υπογράφοντες:

  1. Μπόκος Ιωάννης
  2. Αλεξανδρή Μεταξία
  3. Μανιάτη Αργυρώ
  4. Αποστολάκου Βασιλική»


Οδός Εμπόρων