Vekrakos
Spartorama | Επεισοδιακή η ορκωμοσία του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Επεισοδιακή η ορκωμοσία του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - video

Spartorama 26/08/2019 Εκτύπωση Λακωνία Πολιτική
Επεισοδιακή η ορκωμοσία του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Στροφή στα μεγάλα και αναγκαία έργα οι προτεραιότητες του νέου Περιφερειάρχη
Οδός Εμπόρων

Επεισοδιακή ήταν η τελετή ορκωμοσίας της νέας περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Ο νέος Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παναγιώτης Κάτσαρης, προκάλεσε μικροεπεισόδιo κατά τη διάρκεια της τελετής στην Τρίπολη, το μεσημέρι της Κυριακής. 

Ο κ. Κάτσαρης πήρε το λόγο, χωρίς αυτό να είναι προγραμματισμένο, θέλοντας να κάνει μια δήλωση, μετά τον πολιτικό του όρκο, καθώς ήταν προγραμματισμένος χαιρετισμός μόνο από τους κ. Νίκα και Λιβάνιο, εκ μέρους της Κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με το arcadia938.gr, ο κ. Νίκας δήλωσε πως η ανοχή είναι χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας και ο κ. Κάτσαρης μίλησε για πολύ λίγο, απέναντι σε αποδοκιμασίες, υβριστικές εκφράσεις και αποδοκιμασίες παρευρισκομένων θεατών.

Κατά την ομιλία του μετά την ορκωμοσία ο κ. Νίκας τόνισε τον προσανατολισμό της νέας Περιφερειακής αρχής προς τα μεγάλα αναγκαία έργα, όπως αναβάθμιση του οδικού δικτύου, αξιοποίηση του φυσικού αερίου, επανεκκίνηση του τρένου τουλάχιστον μέχρι το Ναύπλιο, προστασία των ακτών από τη διάβρωση και διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο κ. Νίκας άφησε για μια ακόμα φορά αιχμές για τον τρόπο διοίκησης του προκατόχου του Πέτρου Τατούλη, λέγοντας ότι η Περιφέρεια είναι αυτοδιοικητικός θεσμός και όχι ομόσπονδο κρατίδιο.

Υποσχέθηκε ότι θα διοικήσει συνεργαζόμενος με όλους τους βουλευτές, τους μητροπολίτες, τους δημάρχους και τις υπόλοιπες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η ορκωμοσία τελέστηκε στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα του Αποστολοπούλειου Κέντρου παρουσία των υφυπουργών Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου και Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, πολλών βουλευτών της Πελοποννήσου, της στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, της ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλών αυτοδιοικητικών παραγόντων.

arcadia938.gr, eleftheriaonline.gr



  



Οδός Εμπόρων