Vekrakos
Spartorama | Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε η Ι.Μ Ζερμπίτσης

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε η Ι.Μ Ζερμπίτσης

Spartorama 24/08/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία
Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε η Ι.Μ Ζερμπίτσης
Ακολούθησε, σε κατανυκτικό κλίμα, η περιφορά του Ιερού Επιταφίου
Οδός Εμπόρων

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 η Εκκλησία μας εόρτασε την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η ιστορική Ιερά Μονή Ζερμπίτσης στον Ταΰγετο. 

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. 

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του προς τους ευλαβείς χριστιανούς, που είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά της Μονής, μίλησε για την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία αποτελεί για όλους τους ευλαβείς χριστιανούς την απαντοχή, την ελπίδα και την παρηγοριά τους. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην ανάγκη να ακολουθήσουμε πιστά τον χριστιανικό τρόπο ζωής στους αποκαλυπτικούς καιρούς που βιώνουμε, γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μας εξασφαλίζει ψυχική γαλήνη, ειλικρινή χαρά και εν τέλει την Βασιλεία των Ουρανών. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Μεγαλόχαρη να έχει υπό την σκέπη Της την αδελφότητα της Μονής και όλους τους χριστιανούς που συχνά την επισκέπτονται για να προσευχηθούν και να γαληνεύσουν. Ακολούθησε, σε κατανυκτικό κλίμα, η περιφορά του Ιερού Επιταφίου. 

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της θαυματουργής ιερής εικόνας γύρωθεν του μοναστηριού. Μετά το πέρας της πανηγύρεως προσφέρθηκε κέρασμα κατά τη μοναστική τάξη. 

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας την κυριώνυμη ημέρα τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρεμαστής. 

(το φωτογραφικό υλικό είναι από τον Αρχιερατικό Εσπερινό)

immspartis.gr

































  



Οδός Εμπόρων