Vekrakos
Spartorama | Ξενάγηση του Σταύρου Αραχωβίτη στην ανασκαφή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας στο τμήμα Σπάρτη, Πλατάνα, Σκούρα

Ξενάγηση του Σταύρου Αραχωβίτη στην ανασκαφή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας στο τμήμα Σπάρτη, Πλατάνα, Σκούρα

Spartorama 23/08/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Ξενάγηση του Σταύρου Αραχωβίτη στην ανασκαφή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας στο τμήμα Σπάρτη, Πλατάνα, Σκούρα
«Η ιστορία μας μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο υλικό για σκέψη και αφετηρία για νέα δημιουργήματα από τις σύγχρονες γενιές»
Οδός Εμπόρων

Σήμερα, επισκέφτηκα την ανασκαφή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 4ου υποέργου:

παραλλαγή της Ε.Ο. 4 στο τμήμα Σπάρτη, Πλατάνα, Σκούρα

Πολλές φορές, τυχαία γεγονότα ή εκτέλεση έργων δίνουν την ευκαιρία να έρθουν στο φως σημαντικές θέσεις και αρχαιότητες του ιστορικού μας παρελθόντος. Χρέος της πολιτείας, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να ενισχύει και να αναδεικνύει την σπουδαιότητα της αρχαιολογικής έρευνας, αλλά κυρίως να προστατεύει με κάθε τρόπο τις αρχαιότητες και τα ευρήματα που αποτελούν κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Θέλω να ευχαριστήσω το επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό της ανασκαφής για την εξαιρετική ξενάγηση.

Από την πλευρά μου, θα συνεχίσω να καταβάλω κάθε προσπάθεια ως προς την ενίσχυση του σημαντικού ρόλου που επιτελεί η αρχαιολογική έρευνα για την επιστήμη και τον πολιτισμό της Λακωνίας. Η Σπάρτη και ολόκληρη η Λακωνία έχουν πλούσια Ιστορία και Πολιτισμό. Αυτή η ιστορία μας μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο υλικό για σκέψη και αφετηρία για νέα δημιουργήματα από τις σύγχρονες γενιές. Αυτό το γεγονός κάνει επιτακτική την ανάγκη για επίσπευση της ολοκλήρωσης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Σταύρος Αραχωβίτης
Βουλευτής Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ


Οδός Εμπόρων